07 Temmuz 2018 Cumartesi 10:04
Ağrı'da Urartu (7.Yüzyıl) Dönemine Ait Bronz Savaş Kemeri Ele Geçirildi

Ağrı'nın Patnos ilçesinde Urartu Kralı II. Rusa dönemine ait kabartmalı bronz savaş kemeri, madeni kap ve bakraç ele geçirildi. Tarihi eserlerin polis tarafından yapılan soruşturmada ele geçirildiği bildirildi.

7. YÜZYILA AİT SAVAŞ KEMERİ ELE GEÇİRİLDİ

Patnos ilçesinde güvenlik güçlerince yapılan operasyonda bir kişinin aracında 7. yüzyıla ait kabartmalı savaş kemeri, bakraç ve madeni kap yakalandı. Polis ekiplerince yakalanan kemer, bakraç ve madeni kap, Kars Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

ELE GEÇİRİLEN TARİHİ ESERLER MÜZEYE GETİRİLDİ

Kars Müze Müdürü Necmettin Alp, yaptığı açıklamada, Ağrı Emniyet Müdürlüğü tarafından Patnos ilçesinde yapılan bir soruşturma kapsamında bir bronz savaş kemeri, bir bakraç ve bir madeni kap ele geçirildiğini ve eserlerin müzeye getirildiğini söyledi.

"URARTU DÖNEMİNE AİT KEMER BRONZ MADENİNDEN YAPILMIŞ"

Alp, uzmanların gerekli inceleme ve çalışmaları yaptıklarını anlatarak, "Gelen eserlerden Urartu dönemine ait savaş kemeri, üzerinde aslan rölyefli motifler işlenmiş, yaklaşık 80 santim çapında 15 santim yüksekliğinde. Savaş kemeri, bronz madeninden yapılmış üzerindeki kabartmalar çok güzel ve sağlam bir şekilde duruyor." dedi.

"ESERLERDE HERHANGİ BİR TAHRİBAT YOK"

Eserlerde herhangi bir bozulmanın olmadığını ifade eden Alp, "Herhangi bir tahribat yok, ele geçirilen bakraç ve bronz kap aynı döneme ait milattan önce 7. yüzyıl Urartu Kralı II. Rusa dönemine ait olan eserler. Eserlerin tasnif ve tanzim işlemi devam ediyor." diye konuştu.

Son Güncelleme: 07.07.2018 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.