11 Haziran 2016 Cumartesi 20:13
Ak Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: Terörü, Diyarbakır'dan Temizleyeceğiz

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki esnafları ve vatandaşları ziyaret etti. Suriçi'nde yoğun ilgili ile karşılanan Temurci, terörü, Diyarbakır'dan temizleyeceklerini söyledi.

Temurci, "Diyarbakır'da silah sesleri duyulmuş olabilir. Silahla değil huzurla, barışla anmak istiyoruz. Ramazan ayında bunu söylemek çok önemlidir. Bunu yaparken gönüllere gireceğiz. Diyarbakır'ı ölümle, şiddetle anmamak üzere, iftar sofralarıyla teravih namazlarıyla ve kardeşliğimizle anılsın. İstanbul'un kubbeleri Diyarbakır'ın kubbelerine kardeş olsun." dedi.

AK Parti İstanbul heyeti, Diyarbakır'a çıkarma yaptı. Aralarında milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, il başkanları, daha önce silah ve patlama seslerinin duyulduğu tarihi Sur ilçesini ziyaret etti. Öğle saatlerinde şehre gelen heyet, HZ. Süleyman Camii'ni ziyaret etti. Heyet, daha sonra İçkale bölgesini gezdikten sonra Sur esnafını, vatandaşı ve bölgede bulunan polis ekiplerini ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. AK Parti İstanbul heyetine, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubeki Bal ve İl Başkanı Muhammed Akar eşlik etti.

Tarihi Ulu Cami önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Sur ilçesinde yaşanan olayların geride kaldığını belirtti. Terör olaylarını kınadığını anlatan Temurci, "Diyarbakır biz olacağız, İstanbul da Diyarbakır olacak. Milletimiz ne bittiğini biliyor. Buraların en yakın zamanda imarı olacak. Siyaset değil kan isteyenlerin Diyarbakır'da istenmediğini, vatandaşımızın yanına gittiğimizde görüyoruz. Burada çok güçlü bir AK Parti, çok güçlü bir vatan, millet buluşması inşallah sağlanacak ve çok daha güçlü olacak. İstedik ki gönüllerimiz her yer olsun." şeklinde konuştu.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ise burada üzücü olayların yaşandığını kaydederek, "Yürekler ve gönüller birlikte ayıyor. Hem kardeşliği hem de bu nimetleri paylaşacağız. Burası 639 yılından beri kesintisiz bir İslam beldesidir. Ezan hiç susmadı. Kur'an- ı Kerim hep burada hakim oldu. Kaç ay önce burada üzücü durumlar yaşandı. Polislerimiz ve askerlerimiz burada şehit oldu. Bügün artık silah seslerinin yerine ezan sesleri yükseliyor. Hiç kimse buraya kin tohumu ekemez. Bütün Türkiye burada kardeşlikte buluşuyor." diye ifade etti.

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: Terörü, Diyarbakır’dan Temizleyeceğiz

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: Terörü, Diyarbakır’dan Temizleyeceğiz

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: Terörü, Diyarbakır’dan Temizleyeceğiz

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: Terörü, Diyarbakır’dan Temizleyeceğiz

Son Güncelleme: 11.06.2016 20:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.