03 Haziran 2016 Cuma 00:08
Ak Partililerden Almanya'ya 'Sözde Soykırım' Tepkisi

Ankara'da AK Parti Gençlik Kolları'na mensup bir grup, Almanya Federal Meclisi'nin 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımasını Ankara'da Almanya Büyükelçiliği önünde protesto etti.

'Almanya şaşırma, sabrımızı taşırma', "Solinger'i unutma katil Almanya', "Zalimlere karşı omuz omuza" sloganları atan grup, ellerinde Almanya karşıtı dövizler taşıdı. Gruba, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu da destek verdi.

Grup adına yapılan açıklamada, "Bütün tarihi boyunca şanlı fetihler gerçekleştirmiş ve dünyanın birkaç imparatorluğundan birisi olan ve gitmiş olduğu bütün ülkelerde hoşgörüyü şiar edinerek medeniyetler kurmuş Türk milleti, tarihinin her döneminde hükmü altında olan bütün topraklarda adaletle hükmetmiştir. Osmanlı, hükümranlığı altında bulunduğu asırlar boyunca Ermeniler de Osmanlı'nın yönetiminde olan diğer milletler gibi dinlerini, kültürlerini koruyarak, üstelik millet-i sadıka diye adlandırılarak barış içerisinde yaşamışlardır. Her devletin bir ömrü olduğu gibi ömrünü tamamlayan Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılma zamanlarında gerçekleştirilen tehcirin, soykırımla uzaktan yakından bir alakası yoktur. Eğer Alman Federal Parlamentosu, Osmanlı'nın yıkılış sürecinde yaşananları öğrenmek istiyorsa, 2005 yılından beri ısrarla önerdiğimiz özgür, herkese açık ve bilimsel temelde çalışacak ortak tarih komisyonunun kurulmasında katkıda bulunmalıdır. Fakat Almanya Federal Parlamentosu, 1915 olayları karşısında Ermeni anlatısını uzun yıllar yürütülen çalışmalarla üretilen çok sayıda kitap, belgesel ve film ile Alman kamuoyunda tek yönlü bir kanaat oluşturma görevini üstlenmiştir. Bu politikanın arkasında yatan sebepler arasında ırkçılığa varan Türk ve İslam karşıtlığı, güncel iç ve dış politik gelişmeler, kibirli ve fırsatçı bazı siyasiler ile Almanya'nın Nambiya'dan Holokost'a uzanan insanlığa karşı suçlar ve soykırım sicilinin yarattığı derin travma sayılabilir. Biz, AK Parti Ankara Dış İlişkiler Birim Başkanlığı olarak Alman Federal Meclisi'nden geçen bu tasarıyı şiddetle kınadığımızı tüm kamuoyuna saygılarımızla bildiririz." denildi.

Ahmet Gündoğdu'da yaptığı konuşmada, HDP'ye tepki gösterdi. Gündoğdu, "Almanya'nın bu ikircikli tavrını, tarihçilerin ve bilim adamlarının konusu olan bu konuyu, kendi geçmişlerinde katliamlar yüzlerce varken, milyonları aşan insanları Hitler ve Nazi Almanya'sıyla katletmişken, 1915'lerde katil arayışlarına girdikleri için kınıyorum. Almanya'nın bu kirli kararına Türkiye'den ses veren, destek olan HDP'yi de Türkiye adına kınıyorum ve lanetliyorum." diye konuştu.

"Türk milleti olarak öteden beri savaşlar da dahil savunamayacağımız hiçbir karemiz yok, geçmişimizde "bunu niye yaptık" diye hayıflanacağımız hiçbir tablomuz yok. Savaşlarda kadınlara, yaşlılara, çocuklara dokunmama ilkesini medeniyet dünyamızın mirası olarak ecdadımız bugüne kadar taşıdı. 1915'le ilgili de hiçbir tereddüdümüz yok. Ama Türkiye'nin devlet olarak, hükümet olarak, millet olarak "gelin ortak bir komisyon kuralım, dünyanın neresinde bir tarihçi varsa bu konuya tarihçiler karar versin" dememize rağmen bugün katliam yapanlara avukatlık yapanlar 1915'te katliam iftiralarıyla yeni senaryo peşindeler. Buradan çağrıda bulunuyorum: Dün Türkiye olarak cumhurbaşkanımızla, başbakanlarımızla, siyasetçilerimizle 5'in dünyadan küçük olduğunu nasıl haykırmışsak, bu 5'in ve 5 zihniyetinin keser demokrasisiyle dünyada insan haklarını nasıl katlettiğini dünyaya haykırmışsak, bundan sonra da tarihimizle gurur duymaya, milletimizle, ecdadımızla gurur duymaya devam edeceğiz. Ama sadece gurur duyarak kalmayacağız, milli ve yerli devlet olmanın gururunu –iki gün önce yaptığımız tatbikatta olduğu gibi- hem milletimizin sözcülüğü adına, hem gönül coğrafyamızdaki insanlar adına, hem ırkı, cinsiyeti, dini ne olursa olsun insanlık ailesi adına haykırmaya devam edeceğiz. Almanya ya da başka ülkelerin aldığı bu kararlar bizi asla yolumuzdan döndüremez. Onların tarihine müfteri olarak, kara leke olarak tarihlerindeki yerini alacaktır. Onlar, tarihlerini ve geleceklerini kirletmeye devam ediyorlar. Biz, temiz geçmişimizle aydınlık yarınlara yol almaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 03.06.2016 00:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.