05 Mayıs 2016 Perşembe 16:38
'Akyaka Okuyor' Projesinde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

KARS (AA) - Akyaka Kaymakamlığının Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında gerçekleştirdiği ''Akyaka Okuyor'' projesinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Akyaka Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen ödül töreninde okuma yarışmasında 6 kategoride dereceye girenler belirlendi.

Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz, yaptığı açıklamada, 2 bin 285 kişinin katıldığı yarışmada 18 bin 586 kitap okunduğunu söyledi.

SODES destekli, ''Akyaka Okuyor'' projesiyle kitap okuma farkındalığı oluşturmayı ve okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını belirten Cengiz, şu bilgileri aktardı:

''Düzenlediğimiz bu yarışmaya yoğun ilgi gösterilmesi bizleri memnun etti. Nitelikli bireylerin bir özelliği olan okuma alışkanlığını kazandırmak bizlerin görevidir. Projeyi yürüten ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim.''

Ödül törenine katılan yazar Sinan Yağmur ise yapılan yarışma ve kitap okumayı teşvik çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu ve kitap okuyarak iyi birer insan olunabileceğini belirtti.

Dereceye girenlere, yarım altın, çeyrek altın, bisiklet, ayakkabı, saat ve sırt çantası gibi çeşitli hediyeler verildi.

Proje kapsamında, ilçe merkezindeki okullarda her sabah ilk dersin 15 dakikası, köy okullarında ise 1 ders saati kitap okuma uygulaması yapılıyor.

''Akyaka Okuyor'' Projesinde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

''Akyaka Okuyor'' Projesinde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

''Akyaka Okuyor'' Projesinde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

''Akyaka Okuyor'' Projesinde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.