03 Haziran 2016 Cuma 19:43
Almanya Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararı

KARS (AA) - Kars Ticaret Borsası (KTB) Başkanı İsmet Çelik, Almanya Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını kınadıklarını bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Ermenilerin, Türkler tarafından öldürüldüklerine ve kötü davranışlara maruz kaldıklarına dair bir sürü masal uydurduklarına söyledi. Çelik, şunları kaydetti:

''ABD hükümeti olayları yerinde kontrol etmek üzere zamanın ordu komutanı Emory Niles ve Arthur Sutherland'ı Doğu Anadolu'ya göndererek olayları yerinde incelemeleri söylendi. Bu iki komutan etnik ve dini gözetmeksizin bölgeyi baştan başa dolaştılar ve gördüklerini duyduklarını kaleme alıp belgeler topladılar. Sonuçta 'Türkiye'nin, olaylardan önceki nüfusunun dörtte biri sağ kalmış, ülke tamamen harabeye çevrilmiştir' diyerek yaşananları rapor etmişlerdir. Ermenilerin yakın bir zamanda tüm dünyanın gözü önünde Azerbaycan halkına yaptıkları bellidir. Ermeni kuvvetleri 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gecede Hocalı kasabasında, 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 kişiyi katletti. Yaşanan sadece insanların katledilmesi değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış olduğu, gözlerinin oyulduğu tespit edildi. Hamile kadınlar ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlendi.''

Toplanan sonuçlar doğrultusunda kararı Müslüman Türklerin Ermeniler karşısında gerçek azabı çeken taraf olduğunu rapor ettiklerini ifade eden Çelik, açıklamasında şöyle dedi:

''Bu rapor niçin gizli tutulmuş ve sonraki tahkikat komisyonlarına niçin verilmemiştir? Bugün bile ABD arşivlerinde durmakta olan belgeleri neden kimse dile getirmemekte ve bildikleri halde böyle yersiz ve tamamen Türk halkını karalayan yalan ve aslı astarı olmayan böyle bir ideayı kabul etmekteler. Bugün soykırımı onaylayan Almanya ne de çabuk unuttu Yahudi soykırımını, 1933 ve 1939 yılları arası Yahudi topluluğun nazı kamplarında yapılan insanlık tarihine kara leke olarak yazılan bu soykırımla neden yüzleşmez ki Almanya da kendileri ile alakaları olmayan Ermeni soykırımını gündeme getiriler.''

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.