04 Haziran 2016 Cumartesi 15:38
Almanya'ya Konsolosluk Önünde 'Soykırım' Tepkisi

Almanya Parlamentosu tarafından Ermeni soykırımı tasarısının onaylanmasına tepki gösteren Vatan Partisi üyesi yaklaşık 100 kişi, Beyoğlu Gümüşsuyu'ndaki Almanya Başkonsolosluğu'nun önünde basın açıklaması yaptı.

Ellerinde Türk bayrakları ile konsolosluk önüne gelen eylemciler "Hukuk dışı kararı tanımıyoruz" ve "Hukuk çiğnendi nefret suçu işlendi" sloganları attı. Polis ekipleri ise Almanya Başkonsolosluğu önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'larla konsolosluğun bulunduğu cadde trafiğe kapatıldı. Eylemciler ise "AİHM kararını Almanya'ya uygulatacağız" ve "Alman meclisinin kararı geçersizdir" pankartları açtı.

KARAR GEÇERSİZDİR

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel yaptığı açıklamada "2 Haziran 2016 tarihinde Almanya Meclisi'nin aldığı karar geçersizdir. Almanya Anayasası'na da, Uluslar arası hukuka da aykırıdır. Ermeni Soykırımı'nı tanıma tasarısının gerçek sahibi Amerikan emperyalizmidir. Almanya bu kararla nefret suçunu tahrik etmektedir. Almanya'da barış ve huzur tehdit altındadır. Amerika, Almanya Meclisi'nin altına bomba koymuştur. Ermeni Soykırımı emperyalist yalandır ve biz bu yalanı AİHM kararı ile bitirdik ve tarihin çöp tenekesine attık. Artık parlamentolar, belediyeler, üniversiteler hatta tarihçiler bu konuda hüküm vermeye yetkili değildir. Türkiye vatan savaşındaki kararlılığını göstermelidir. İncirlik üssü Amerikan ve Alman uçaklarına kapatılmalıdır." dedi.

Görüntü dökümü

Son Güncelleme: 04.06.2016 15:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.