06 Temmuz 2016 Çarşamba 12:33
'Alnımız Açık, Vatan Hainleri Utansın'

VAN (AA) - MESUT VAROL/SITKI YILDIZ - Van'ın İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının bombalı tuzağı sonucu şehit olan bomba imha uzmanı Ferhat Arslan'ın eşi ve çocukları, Ramazan Bayramı'nı babalarından ayrı geçirmenin hüznünü yaşıyor.

Tuşba ilçesine bağlı İskele Mahallesi'ndeki evlerinde yaşamlarını sürdüren şehidin eşi ve çocukları, şehit Arslan'ın görev sırasında çekilmiş çerçeveli fotoğrafına sarılıp, acılarını dindirmeye çalışıyor.

- "Evlilik yıl dönümünde şehit oldu"

Şehit Arslan'ın eşi Emine Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlilik yıl dönümlerinde eşinin şehit düştüğünü belirterek, eşinin sevecen, hayat dolu ve çevresine neşe saçan bir insan olduğunu söyledi.

Şehit Arslan'ın sosyal ve misafirperver biri olduğunu ifade eden anne Arslan, "Eşimi herkes sever ve sayardı, o çok yardımsever biriydi. Vatanına ve milletine bağlı, görevine aşık bir insandı. Melek gibiydi. İşi her zaman birinci plandaydı. Her zaman bizlerden helallik isterdi. Çok şükür şehitlik mertebesine ulaştı." diye konuştu.

- "Bayrağı polis kızına devretti"

Teröre lanet yağdıran şehit eşi, şöyle devam etti:

"Her zaman dimdik ayakta olacağız, alnımız açıktır bu nedenle vatan hainleri utansın. Herkes eşimin ne kadar sevildiğini gördü. Eşime tüm Türkiye ağladı, Van ağladı. Bir yandan yokluğuna çok üzülüyoruz, bir yandan da şehitlik mertebesine ulaştığı için çok gururluyuz. Ben şehit eşiyim ve şehitlik herkese nasip olmaz. Şehit olurken de bayrağı polis kızına bıraktı. En büyük kızımın da polis olarak devletimize ve bayrağımıza en iyi şekilde hizmet edeceğine inanıyorum. Çocuklarımı bu bilinçle yetiştiriyorum. Eşim de her zaman devlet, millet ve dini için dua ederdi. Bizler de onun ardından devlet ve milletimize dua ediyoruz.

Bu bayramda onunla bayramlaşamadığımız için çok üzülüyoruz. Ateş düştüğü yeri yakar. Allah ülkemizi böldürtmesin, bayrağımızı indirtmesin ve ezanımızı dindirtmesin. Bu onun duasıydı, bizler de her zaman bu duayı ediyoruz."

- "Kanımızın son damlasına kadar bu toprakları savunuruz"

Şehit Arslan'ın kızı Kübra Arslan da babasının şehit düşerek cennete gittiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Babam asla ölmedi ve yaşıyor. Onunla gurur duyuyoruz. Mezuniyet törenime gelecekti ama ben onun cenaze törenine geldim. Bugünü bayram olarak kutlamıyoruz. Bayram babama geldi, o cennette şehit arkadaşlarıyla beraber bayram yapıyor. Onun sadece yokluğuyla üzülüyoruz. Nice canlar verildi, nice canlar daha veririz. Kanımızın son damlasına kadar bu toprakları savunuruz. İnşallah öğretmen olacağım ve kesinlikle vatan haini yetiştirmeyeceğim. Ülkemize hizmet edecek çocuklar yetiştireceğim."

Şehit Arslan'ın oğlu Nurullah Arslan da sabah şehit babasının mezarını ziyaret ettiğinde duygusal anlar yaşadığını ifade etti.

Her bayram sabahı ilk olarak babasının elini öptüğünü söyleyen Arslan, "İlk defa bu bayramda, babam olmadan tek başıma mezarlığa gittim. Artık elini öpebileceğim bir babam yok. Bu nedenle çok üzgünüm." dedi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.