03 Haziran 2016 Cuma 18:38
Atatürk Havalimanı'nda Pilotlar Zor Anlar Yaşadı

İstanbul'da etkili olan yağmur sebebiyle Atatürk Havalimanı'nda pilotlar, zor anlar yaşadı. Havada tur atmak zorunda kalan çok sayıda uçak, yakıt kritiğine girdi. Atatürk Havalimanı'na iniş gerçekleştiremeyen bazı uçaklar, çevre havalimanlarına yönlendirildi.

İstanbul'da akşam saatlerinde elverişsiz hava şartları, uçuş trafiğini etkiledi. Yağmur ve fırtına bulutları sebebiyle uçaklar iniş yapamadı. Hava trafiğinde bir süre aksama meydana geldi. Piste inemeyen uçaklar, havada tur atmak zorunda kaldı. Çok sayıda uçak yakıt kritiğine girerken, seferlerde aksama meydana geldi. Bazı uçaklar Atatürk Havalimanı'na iniş yapamayınca farklı havalimanlarına yönlendirildi. İngiliz Havayolları British Airways'in Londra-İstanbul seferini gerçekleştirecek uçağı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yönlendirildi. Hava trafiğindeki aksamalar pilotla kule arasındaki konuşmalara da yansıdı.

DUBAİ UÇAĞI ACİL İNİŞ YAPTI

Emirates'in Atina-Dubai seferini yapan Boeing 777-300 tipi uçağında arıza meydana geldi. Uçağın kaptan pilotu, Atatürk Havalimanı hava trafik kontrol kulesiyle bağlantı kurarak iniş için izin istedi. Uçak sorunsuz şekilde iniş gerçekleştirdi. Uçak bakıma alındı, yolcular ise terminale götürüldü. Apronda park eden uçağın sağ motorunun açık olduğu ve teknisyenlerin motor üzerinde çalıştıkları gözlendi.

Bu arada şirket, Atina yolcularını Dubai'ye götürmek için Roma'dan aynı tipte bir uçağı boş olarak İstanbul'a getirdi. Roma'dan gelen uçak, yolcularını aldıktan sonra Dubai seferini yapacak.

Son Güncelleme: 03.06.2016 18:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.