12 Haziran 2016 Pazar 23:38
Bahçeli: 19 Haziran Dayatması Kaos Seviciliktir

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Olağanüstü Büyük Kurultay tarihini 10 Temmuz 2016 olarak belirledim. Buna karşılık 19 Haziran dayatması kaos seviciliktir. 19 Haziran yanan ateşe benzin dökmektir" dedi.

MHP Lideri Bahçeli, partisinin İstanbul İl Teşkilatının düzenlediği iftar programına katıldı. 6 Haziran'da Vezneciler'de, 7 Haziran'da Mardin Midyat'ta hain bombalı saldırısındaki şehitlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Bahçeli, partisinde yaşanan kongre sürecine de değindi.

1 Kasım seçimlerinin ardından MHP'ye yönelik bir takım oyunların oynandığını ileri süren Bahçeli, "Değişim düdüğü çalındı. Böyle gitmeyeceği söylendi. İktidar olmadığımız, olamayacağımız hayasızca dillendirildi. Sonuçta, 15 Ocak 2016 tarihinde, şahsımın hastanede olduğu bir dönemde, toplanan 543 imza partimize getirildi. Ne var ki, 10 Ocak 2016 tarihinde, Olağan Büyük Kurultayımızın 18 Mart 2018 tarihinde yapılacağı Merkez Yönetim Kurulu kararıyla belirlenmiş ve duyurulmuştu. MHP'nin nefes borusunu kesmek, manevra alanını daraltmak, tarihi yürüyüşünü sekteye uğratmak için emir almış kişiler 15 Ocak 2016'da Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'ne müracaat ettiler. Ve MHP, 12 Eylül sonrası ilk kez mahkeme kapılarına düşürüldü. Rezilliğin dibine inenler hiçbir nedamet duymadan, Türkiye ve dünya meseleleri hakkında hiçbir vizyon gösteremeden, yalnızca değişim olsun kisvesiyle oynanan oyuna gönüllü şekilde figüran oldular. Paralele uyduluk ve kölelik yaptılar. Bu dönemde; Abbas yolcu dediler. Tarzan zorda dediler. Başparalelci dediler." ifadelerini kullandı.

19 Haziran'da yapılacak olan kurultaya katılmayacaklarını bir kez daha belirten MHP Lidire Bahçeli şunları söyledi; "Olağanüstü Büyük Kurultay tarihini 10 Temmuz 2016 olarak belirledim. Buna karşılık 19 Haziran dayatması kaos seviciliktir. 19 Haziran yanan ateşe benzin dökmektir. Ben katılmayacağıma, ilgili arkadaşlarımın 19 Haziran'da seçilmiş salonda bulunmayacağına göre bahsi geçen korsan kurultay nasıl yapılacaktır? Yapılırsa geçersiz ve kanunsuz olmayacak mıdır? Milliyetçi Hareket Partisi'ni sonuçsuz kör dövüşüne mahkûm etmeye kimin ne hakkı vardır? Bayramın hemen ertesinde, yani 10 Temmuz'da, 6'ncı Olağanüstü Büyük Kurultayımızı Ankara'da dava ve kardeşlik ruhuyla yapmaya her birinizi, her dava arkadaşımı davet ediyorum. Sizleri korsana değil, Ülkücü karar ve iradenin şölenine bekliyorum. Diyeceğim odur ki, karşımızdaki oyun şiddetli, nankör, namert ve acımasızdır. Karşımızdaki oyun vahşi ve ahlaksızdır. Oyun kirli, oyun kinlidir. Bu oyun artı toplamlı değil, sıfır toplamlı bir oyun olacaktır. Bu itibarla 10 Temmuz'da Oyun Bozulacaktır. Biz oyun bozmada ustayız. Yine bozacağız. Biz oyuncuların maskesini indirmede tecrübeliyiz. Yine indireceğiz. Dün Merhum Başbuğumuza oyun tezgahlayanlar, yaşarken bırakınız yanında olmayı, siyaseten karşı cephesinde yer alanlar; bugün çıkmışlar değişim olsun demektedir. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Hiçbir dava arkadaşım bu vebale ortak olmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi'ni mutlaka temizleyeceğiz. Arınıp, kendimize geleceğiz. Oyunu bozacağız, Türkiye'ye sahip çıkacağız. Oyunu bozacağız, Türklüğün mukadderatını ezdirmeyeceğiz. Oyunu bozacağız, AKP'nin bileğini büküp, sarayın siyasi kumpaslarını alt üst edeceğiz. Oyunu bozacak Milliyetçi Hareket'i engellemek isteyenleri bozguna uğratacağız."

Son Güncelleme: 12.06.2016 23:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.