02 Haziran 2016 Perşembe 17:53
Bakan Arslan: Osmangazi Köprüsü Bayram (Ramazan) Öncesi Hizmete Açılacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Osmangazi Köprüsü'nün Ramazan Bayramı öncesi hizmete açılacağını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate düşürecek olan otoyol projesinin en önemli ayağı olan Osmangazi Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Osmangazi Köprüsü'nün Dilovası Şantiye Alanı'na geçen Bakan Arslan, yetkililerden Osmangazi Köprüsü hakkında bilgi aldı. Bakan Arslan'a Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu'da eşlik etti. Bakan Arslan brifingin ardından Osmangazi Köprüsü'ne çıktı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Arslan, "Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım bey bize güvendi. Biz bu güveni boşa çıkarmamak için çalışacağız. Bu projenin mutfak aşamasında büyük emek harcadık. Yap-İşlet-Devret modeli ile Avrasya Tüneli'nden sonra en yüksek ihale sahip bu projenin imzalarını attık. Dünyanın en büyük orta açıklığa sahip Osmangazi Köprüsü'nün sözleşmesi imzalanırken dünyada kriz vardı. O dönemde dünyanın finansal açıdan darda olmasına rağmen yatırımcılarımız, ülkemizin geleceğine güvenerek, 8 milyar dolarlık bu projeye imza attılar. 2010 yılında imzası atılan projeye 2013 yılında başlandı ve 3 yıl gibi kısa sürede bitme aşamasına geldi." dedi.

120 KİLOMETRELİK YOL 2018 YILINDA TAMAMLANACAK

Osmangazi Köprüsü'nde 8 bin kişinin çalıştığına dikkat çeken Bakan Arslan, "İnşaallah köprümüzü bayramdan (Ramazan) önce açacağız. Projenin 40 kilometrelik otoyolu trafiğe açılmıştı. Osmangazi Köprümüzün açılması ile birlikte bu yol 58 kilometreye ulaşacak. Bayramda Osmangazi Köprüsü halkımıza büyük kolaylık sağlayacak. İstanbul-İzmir Otoyol Projesi'nin tamamı 433 kilometre. Projenin 120 kilometrelik kısmını 2018 yılında açma hedefimiz var." dedi.

4 MİLYAR DOLAR HARCANDI

Bu zamana kadar Osmangazi Köprüsü için 4 milyar dolar harcandığına dikkat çeken Bakan Arslan, "Kamulaştırma için 1 Milyar 850 bin dolar para harcadık. Yani kamulaştırmada yüzde 84'ü gerçekleştirdik. Öte yandan proje içerisinde bulunan Orhangazi, Selçukgazi ve Belkahve tünelleri hizmete açılacak. Bu 3 tünel, Bolu Tüneli'nden daha büyük. Bolu Tüneli 11 yılda bitti. Biz 3 tüneli 3 yılda bitirdik." diye konuştu.

Bakan Arslan: Osmangazi Köprüsü Bayram (Ramazan) Öncesi Hizmete Açılacak

Bakan Arslan: Osmangazi Köprüsü Bayram (Ramazan) Öncesi Hizmete Açılacak

Bakan Arslan: Osmangazi Köprüsü Bayram (Ramazan) Öncesi Hizmete Açılacak

Bakan Arslan: Osmangazi Köprüsü Bayram (Ramazan) Öncesi Hizmete Açılacak

Son Güncelleme: 02.06.2016 17:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.