08 Haziran 2016 Çarşamba 21:18
Bakan Arslan: Yeni Havalimanının Yüzde 27'si Tamamlandı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yapımı devam eden yeni havalimanının yüzde 27'sinin tamamlandığını söyledi. Yeni havalimanı şantiyesinde incelemelerde bulunan Arslan, "'Şuana kadar yüzde 27'si bitmiş durumda ama az önce bir cümle söyledim sakın doğru orantı yapmayın. Şuana kadar yüzde 27 bittiyse yüzde 100'e erişmek için şuan ki mesafenin 4 misli lazım diye düşünmeyin. Bugün 15 bin kişi çalışıyor, seneye 30 bin kişi çalışıyor olacak. Dolayısıyla iş yaptıkça alan büyüdükçe daha çok eleman ihtiyacı, daha çok iş makinesi ihtiyacı ve daha çok ta hızlanma şansı oluyor bu tip inşaatlarda.'" dedi.

Bakanı Arslan, yapımı devam eden yeni havalimanı şantiyesinde yetkililerden bilgi aldı. Projede incelemelerde bulunduğunu belirten Arslan, "'Bugün devasa ve marka bir projedeyiz. Arkadaşlarımızla birlikte projede incelemelerde bulunduk. Brifingler aldık. Elbette ki masa başında da projelerle ilgili bilgi alıyoruz ama yerinde inceleyerek bilgi almak kendi gözünüzle görmek, daha sonra karar süreçlerini gördüğünüzle değerlendirip karar vermek herhalde şantiyeciliğin en güzel tarafı. Dolayısıyla bu cümleden hareketle bugün buradayız. Sizlere, yüklenicilerimize ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.'" şeklinde konuştu.

TERÖR BELASIYLA DAHA GÜÇLÜ MÜCADELE EDECEĞİZ

'Ancak ne yazık ki bugün üzüntülü bir ortamda böyle bir ziyarette bulunmak zorunda kaldık. Terör belası dış güçlerin, dış mihrakların buradaki maşaları dün İstanbul'da canımızı acıttılar. "" diyen Arslan şu ifadeleri kullandı: "'7 şehidimiz olmak üzere 11 tane canımızı kaybettik. Bugün aynı şekilde Midyat'ta yine bir terör saldırısı oldu. Orada da yine 3 canımızı kaybettik. Şehidimiz var. Herkes şunu bilsin ki, Türkiye Cumhuriyeti büyüdükçe, Türkiye Cumhuriyeti güçlendikçe, Türkiye Cumhuriyeti büyük projeleri yaptıkça bunları istemeyenler, Türkiye'nin büyümesini istemeyenler maşaları kullanmaya devam edeceklerdir. Biz 78 milyon yek vücut, tek vücut olarak terör belasının üzerinden her zamankinden daha güçlü mücadele ederek geleceğiz. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. Gazilerimize şifalar diliyoruz. Yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Onların ailelerine sabırlar diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti 78 milyonun hepsinin başı sağ olsun. Bu acıyı paylaşmak istiyoruz. Bu cümleden hareketle şunu söylemek istiyorum ki, Gezi olayları, 17-25 Aralık olayları büyüyen Türkiye'yi istemeyenlerin yegane sebebi işte içinde bulunduğumuz Yeni İstanbul Havalimanı da dahil büyük projelerin Türkiye'ye kazandırdıklarını engellemek bunun önüne geçmek. Biz bugün özellikle bu acımızın olduğu günde bu şantiyeye geldik. Bunun bir başka anlamı, bir başka mesajı var. Herkese inat, her şeye inat, Türkiye Cumhuriyeti büyük projeleriyle birlikte büyümeye devam edecek.''

ŞUANA KADAR YÜZDE 27'Sİ BİTMİŞ DURUMDA

Yeni havalimanının yüzde 27'sinin tamamlandığını belirten Arslan, "'Şuana kadar yüzde 27'si bitmiş durumda ama az önce bir cümle söyledim sakın doğru orantı yapmayın şu ana kadar yüzde 27 bittiyse yüzde 100'e erişmek için şuanki mesafenin 4 misli lazım diye düşünmeyin. Bugün 15 bin kişi çalışıyor, seneye 30 bin kişi çalışıyor olacak. Dolayısıyla iş yaptıkça alan büyüdükçe daha çok eleman ihtiyacı, daha çok iş makinası ihtiyacı ve daha çok ta hızlanma şansı oluyor bu tip inşaatlarda. Bunu bir üçgen koni gibi düşünün. Sıfırdan başlıyorsunuz sonra gittikçe büyüyebilme şansınız var ama başlangıçta birdenbire büyüyebilme şansınız yok.'" şeklinde konuştu.

GAYRETTEPE - 3. HAVALİMANI METRO HATTI

Gayrettepe - 3. Havalimanı metro hattının uygulama projelerinin bittiğini ve ihaleye çıkılacağını belirten Bakan Arslan,''Gayrettepe - Havalimanı bağlantı yolu ki 5 tanede istasyonu içeriyor. Uygulama projeleri bitti. 15 güne kadar uygulama projeleri netleşmiş olacak ve ihaleye çıkacağız. Yapım süresi olarak ta rekor bir seviyede bitirmek istiyoruz. Çünkü rekor bir havalimanına erişiminde rekor sürede bitmiş metro ve diğer bağlantı yollarıyla sağlanmış olmasını istiyoruz. O konuda bütün gayretleri ortaya koyuyoruz.'" ifadelerini kullandı.

Bakan Arslan: Yeni Havalimanının Yüzde 27'si Tamamlandı

Bakan Arslan: Yeni Havalimanının Yüzde 27'si Tamamlandı

Bakan Arslan: Yeni Havalimanının Yüzde 27'si Tamamlandı

Bakan Arslan: Yeni Havalimanının Yüzde 27'si Tamamlandı

Son Güncelleme: 08.06.2016 21:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.