08 Haziran 2016 Çarşamba 22:33
Başbakan Yıldırım: Yönümüzü Vesayet Odakları Değil Millet Tayin Eder

Başbakan Binali Yıldırım, "Omzumuzdaki emanet, milletin emanetidir. Bizim yönümüzü vesayet odakları değil, milletin kendisi tayin eder. Hangi işi, nasıl yapacağımızın kararını millet verir." dedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Genel Merkezinde milletvekilleriyle iftar programında bir araya geldi. Buradaki konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yıldırım, hayatın her alanına AK Parti'nin hizmet mührünü vurduğunu söyledi. Türkiye'ye hizmet yaparken çeşitli vesayet odakları ile mücadele ettiklerini anlatan Yıldırım, "Sağdan, soldan önden bizi taciz edenler var. Vesayet alışkanlığını sürdürmek isteyenlere karşı, onlara rağmen onlarla mücadele ede ede geldik." diye konuştu.

Yeni anayasa konusuna da değinen Yıldırım, şöyle konuştu: "Son kez diyoruz ki ey siyasi rakiplerimiz, gelin şu anayasayı yapalım, sistemde yaşanan bu tıkanıklığı da aşalım. Başkanlık sistemiyse başkanlık sistemi, partili cumhurbaşkanlığıysa partili cumhurbaşkanlığı, Türkiye'yi, istikrarını sürekli hale getirecek, Türkiye'yi siyaseten zayıflatmayacak, şartlar ne olursa olsun güçlü iradeyi hakim kılacak bir sistemi birlikte kuralım. Bu onura, bu şerefe gelin siz de ortak olun. Ama biz yokuz diyorsanız, kusura bakmayın, her yorulduğunuz yere bir han kuramayız. Biz bu anayasayı Meclisimize getireceğiz, ondan sonrası Meclisimizin işi. Meclis kararını verir."

Son Güncelleme: 08.06.2016 22:33
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.