08 Aralık 2018 Cumartesi 11:20
Bayrak Şirketlerinin Büyük Hayal Kırıklığı

Mart ayının sonunda yapılacak Yerel seçimi bekleyenler arasında ilk sırada gelen bayrak şirketleri yapılan açıklamalar sonucunda büyük bir hayal kırıklığına uğradılar.

Ülkemizde genel yapı itibari ile hem genel hem de yerel seçimler oldukça renkli geçmekteydi. Her parti kendi bayrak ve flamalarını bastırmakta ve tüm ülkenin dört yanına asmaktaydılar. Hal böyle olunca bayrak şirketleri en kazançlı ve yoğun dönemini yaşamaktaydılar. Birçok şirket bir yılda yapamadığı ciroyu bu seçim kampanya döneminde yapmaktaydı.

Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün yapılan açıklamada Ak Partinin bu seçim döneminde sokaklara afis ve bayrak asmayacağını ve daha çok dijital reklam kampanyasına ağırlık vereceğini söylemesi ile birlikte birçok bayrak şirketi büyük bir umutsuzluk ve hayal kırıklığı yaşamaktadırlar. Ayrıca diğer partilerinde böyle bir eğilimleri olması halinde sektörde çok ciddi bir kriz olacağı ifade edilmektedir.

Pek çok bayrak ve afiş bansa şirket uzun bir süredir biriken borçlarını ödeyebilmek için seçim döneminin gelmesini 4 gözle beklerken böyle bir gelişme ile ne yapacaklarını şaşırmış durumdadırlar. Bu anlamda birçok bayrak şirketi ve çalışanı Sayın Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın bu kararını gözden geçirerek bayrak şirketlerine şans vermesini talep etmektedirler.

Partilerin Ortak Tavrı Merak Ediliyor

Bayram ve flamaların sadece parti binalarında olacağının ifade edilmesi ile birlikte birçok bayrak üreticisi firma bayram ve flamaların artık seçim için bir gelenek halini aldığının ve insanları etkileme anlamında her zaman en etkili yöntemler arasında olacağını ifade etmektedirler. Bu anlamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına rağmen diğer partilerin bu anlamdaki tutumlarının belirleyici olacağını ifade etmektedirler.

Özellikle diğer partilerin bu yöntemden vaz geçmeyeceğini ve bu sebeple de Ak Partinin aldığı bu karara rağmen bayram ve flama konusunda daha esnek davranacaklarını düşünenlerin sayısı da oldukça fazla durumdadır. Özellikle internet ortamında çok daha fazla kişiye ve çok daha etkili bir şekilde ulaşılabilme imkânında dolayı bu seçim döneminde internet ortamında ve sosyal medya üzerinden seçim kampanyasında kıyasıya bir rekabetin yaşanacağı ifade edilmektedir.



 

Son Güncelleme: 12.12.2018 20:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.