19 Ağustos 2015 Çarşamba 15:12
Belhüm Adal ne demektir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Muhtarlar ile yaptığı buluşmada, terör olaylarına karşı silahlı güçlerin yaptığı operasyonları eleştiren fakat PKK'ya karşı eleştiride bulunmayan kesimlere hitaben "Bunlar belhüm adal güruhudurlar" dedi.
Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı bu "Belhüm Adal" kavramı ne demektir? Belhüm Adal kimler için kullanılır?

Belhüm Adal ne demektir

Yani; Güç ve kuvvetini kullanarak, masum insanların en doğal haklarını ellerinden almak ya da kullanmasına izin vermemektir. Kur'an-ı Kerim'de "hayvanlardan da aşağıda" olan bir insan grubundan bahseder. İşte o insanlara "Belhüm Adal" denmektedir. 

Eğer insan fıtratından saparsa kan döker, hayvanlardan da aşağı bir zalim, kan dökücü haline döner. İşte o zaman "Belhüm Adal" olur. Oysa insanın doğuştan gelen hakları vardır. Bu haklar hiçbir şekilde başkaları tarafından gasp edilemez, engellenemez. Bugün modern ismi ile insan hakkı oldu o zamanki ismi kul hakkı idi. Bizim inancımız insan hakkına son derce titiz davranır, her insanın fıtrattan gelen haklarına saygı duyar. 
"ALÇAKLIK ÇUKURUNUN EN DİBİNDELER"

Erdoğan teröre detek veren ve terörde mücadeleyi eleştirenler için sert açıklamalarda bulundu;

"Cumhuriyet gazetesi 'halkı şikayet etti' diye yazıyor. Muhtar bunu bilmeyecek mi? Bu kişi terörist mi değil mi? Devlet bunu bilecek. Aksi halde terör şehir merkezinde can alıyor. Buna izin vermeyiz. Çatışmaları yeniden başlatan bölücü örgüt olmuştur.

Dökülen her kanın sorumlusu sizin gibi sözde aydınlar. Teröristlere sırtlarını dayadıklarını söyleyenler ekmeğini yediği vatana ihanet içerisindeler. Ekmeğin peşinde olanları öldürenler alçaklık çukurunun en dibindedir (Belhüm adal). Bunlara destek veren sözde aydınlar da bunlar gibidir. Vatan ve millet aidiyeti olmayan bu köksüz, ahlaksız güruh elbette hesap verecektir. Sizin kalemlerinizden akan mürekkep kandır."

Son Güncelleme: 19.08.2015 15:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.