13 Nisan 2015 Pazartesi 13:36
'Bilinçli Gelecek Bilinçle Gelecek' projesi

Malatya'nın Darende ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Darende Güldeste Derneği'nin yürüttüğü "Bilinçli Gelecek Bilinçle Gelecek" projesi kapsamında "Ahlaki Gelişim" semineri verildi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, semineri, İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fethullah Zengin verdi. Seminerin Kutlu Doğum Haftası'na denk gelmesi üzerine Zengin, "Hazreti Muhammed ve İdeal Genç" başlığı altında katılımcılara Hazreti Muhammed'in gençlere yaklaşımlarını anlattı. 

Hazreti Muhammed'in gençlere önem verdiğini, birçok işinde genç yaşına rağmen Hazreti Ali'yi sorumlu kıldığını aktaran Zengin, Bizans üzerine gönderdiği orduya henüz 17 yaşında olan Usame bin Zeydi komutan tayin ettiğini belirtti. Zengin, "Efendimizin bu eğitim metodunu kullanarak gençlere değer verdiğimizi hissettirmeliyiz. Genç kardeşlerimize sorumluluk verip onları hayata hazırlamalıyız. Gençlere illa 'şunu yap, bunu yap' demeden, yaşantımızla onlara örnek olup, onları topluma ve ülkeye fayda sağlayan bireyler haline getirmeye çalışmalıyız. Gelecek yıllar genç nesillerin elinde olacağı için gençlerin pozisyonunun ve eğitiminin geleceğimizi etkileyeceği yadsınamaz bir gerçektir" ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 13.04.2015 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.