09 Haziran 2016 Perşembe 14:23
Bir Gün Önce Sınıfı Geçiyordu, Bir Gün Sonra Sınıfta Kaldı

Antalya'da lise 10'uncu sınıf öğrencisi Adem E. önceki gün e-okul uygulamasından notlarını kontrol ettiğinde 50.01 ortalamayla bir üst sınıfa geçtiğini fark etti. Ertesi gün oğlunun 3 dersinden notlarının düşüşe geçtiğini belirten baba Birol E., "40 olan matematik notu 35'e, 90 olan biyoloji notu 80'e, 100 olan beden eğitimi notu bir gecede 95'e düştü. Bu notlara göre 1 gün önce sınıfı geçen oğlum 1 gün sonra sınıfta kalıyor." dedi.

Kepez ilçesindeki Hüsniye Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,10'uncu sınıf öğrencisi Adem E., önceki gün e-okul uygulamasından notlarını kontrol ettiğinde sınıfı geçtiğini fark etti. Mutluluğunu ailesiyle paylaşan genç, dün sabah aynı notları görünce şoka girdi. İddiaya göre, 40 olan matematik notu 35, 90 olan biyoloji notu 85'e ve 100 olan beden eğitimi notu 95'e düşmüştü. Bu değişiklikler nedeniyle not ortalaması düşen Adem E., hesaplamalara göre sınıfta kaldı. Durumu fark eder etmez okula koştuklarını dile getiren Baba Birol E., "Yıl boyunca oğluma hakaretler eden ve kara listedesin diyen öğretmenini BİMER'e şikayet etmiştim. Müfettişler, çocukların ve öğretmenin ifadelerine başvurdu. Duyduk ki bu olay öğretmenin siciline işlemiş. Dün de konuyla ilgili müdür bey nasihat vermek için oğlumu çağırdı. Birlikte notlarına da bakınca sınıfı geçtiğini görmüşler." diye konuştu.

Ertesi gün sisteme baktıklarında gözlerine inanamadıklarını söyleyen baba Birol E., "Bir ayı aşkın süredir sistemde 40 olarak görünen matematik notu nasıl 35'e düşüyor. Bir sihirli değnek değdi de 3 ders aynı anda mı düştü? Bu durumda 48 not ortalamasıyla oğlum sınıfta kalıyor. Okul müdürü de notları görünce inanamadı. Üç öğretmende de sağlıklı cevap alamadık. İlçe milli eğitim müdürlüğüne başvurdum. Ben bu çocuğu bugün sevdim 100, yarın gıcık gittim 30. Notlar bu şekilde mi veriliyor?" ifadelerini kullandı.

Notlarını gördüğünde şoka girdiğini belirten Adem E. ise "Akşam baktığımızda sınıfı geçiyordum. Ertesi gün baktığımızda sınıfta kalmışım. Okula alışmaya çalışırken iyice soğutuyorlar." dedi.

Aile şimdi 2015- 2016 eğitim öğretim yılının bitmesine birkaç gün kala çocuklarının notlarının eskiye dönmesini bekliyor.

Bu arada okul yetkilileri konu hakkında konuşmak istemedi.

Bir Gün Önce Sınıfı Geçiyordu, Bir Gün Sonra Sınıfta Kaldı

Bir Gün Önce Sınıfı Geçiyordu, Bir Gün Sonra Sınıfta Kaldı

Bir Gün Önce Sınıfı Geçiyordu, Bir Gün Sonra Sınıfta Kaldı

Bir Gün Önce Sınıfı Geçiyordu, Bir Gün Sonra Sınıfta Kaldı

Son Güncelleme: 09.06.2016 14:23
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.