27 Aralık 2013 Cuma 20:03
Çapa'dan Suriye Direnişine Bin Selam!
Üniversiteli Müslümanlar, sol ve Kemalist grupların İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde Suriye yardım standına yönelik saldırısını fakültede protesto etti.
HAKSÖZ-HABER Üniversiteli Müslümanlar, sol ve Kemalist grupların İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde Suriye yardım standına yönelik saldırısını fakültede protesto etti. Sol görüşlü öğrencilerin üniversitelerde Suriye stantlarına saldırması Üniversiteli Müslümanlar tarafından Çapa Tıp’ta yapılan bir basın açıklaması ile protesto edildi. Dün İTF Sosyal Sorumluluk Kulübü’nün düzenlediği Suriye’ye yardım standına TKP (Türkiye Komünist Partisi), ADK (Atatürkçü Düşünce Kulübü) ve FKF (Fikir Kulüpleri Federasyonu) mensuplarının saldırması üzerine bir araya gelen Üniversiteli Müslümanlar, bugün Çapa Tıp Fakültesi Temel Bilimler önünde Suriye’ye destek eylemi yaptı. Emniyet güçlerinin ve okul yönetiminden Prof. Dr. M. Bilgin Saydam ileProf. Dr. Feyza Darendeliler’in yoğun baskısına rağmen protestoya devam eden grup tevhid, Özgür Suriye ve Rabia bayrakları açarak eylemi sürdürdü. “Suriye’de, Mısır’da… Tüm Ortadoğu’da, Diktatörler ve Emperyalistler Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak!” yazılı pankart açan öğrenciler direnen tüm Müslümanlara selam yolladı. Mücahit Gökduman’ın sunumunu yaptığı eylemde saldırı hakkında hazırlanan basın açıklamasını Fatıma Hakkoz okudu. Basın açıklamasında Suriye’de direnişin onurla sürdürüldüğünü fakat Esed’in yerli işbirlikçilerinin direnişi geriletmek için her türlü yolu denediği vurgulandı. Buna rağmen sol-sosyalist kesimlerin kavga ahlakından yoksun korkak tavırlarının mazlum Suriye halkı yararına yapılacak faaliyetleri engelleyemeyeceği belirtilen açıklamada Esed katilini destekleyenlerin Suriye halkını katil gibi göstermesinin anlamsızlığına da dikkat çekildi. Açıklamada son olarak duyarlı öğrencilerin her zaman Suriye halkının haklı taleplerini destekleyeceğini ve despotlara karşı direnen inançlı Müslümanların kazanacağı kaydedildi. “İslami Mücadele Engellenemez!”, “Suriye Cihadı/Direnişi Onurumuzdur!”, “Katil Esed Üniversiteden Defol!”, “İşbirlikçi TKP Üniversiteden Defol!”, “İşbirlikçi Kolektif Üniversiteden Defol!”, “Suriye Halkı Yalnız Değildir!”, “Yaşasın Suriye Direnişimiz!”, “Yaşasın Küresel İntifada!”, “Esedçiler Defolun, Eşkıyalar Defolsun!”, “İşbirlikçi Hainler Hesap Verecek!”, “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem!”, “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah” sloganlarının atıldığı eylem Cuma namazı vaktinin yaklaşmasıyla sona erdi. Haber: Gökhan Ergöçün Fotoğraf: M. Furkan Olgun   20131227---capa-tip-fakultesi-suriye-eylemi-(1)   20131227---capa-tip-fakultesi-suriye-eylemi-(1)-001   20131227---capa-tip-fakultesi-suriye-eylemi-(8)   20131227---capa-tip-fakultesi-suriye-eylemi-(11)   20131227---capa-tip-fakultesi-suriye-eylemi-(17)    

Son Güncelleme: 27.12.2013 20:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.