11 Haziran 2016 Cumartesi 14:28
Chp'lilerden Kılıçdaroğlu'na Destek

İstanbul'daki şehit cenazesinde önüne mermi atılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na parti örgütünden destek geldi.

CHP'nin 81 il örgütü, il ve ilçe başkanları, parti meclisi üyeleri, milletvekilleri ve partililer Kılıçdaroğlu'na destek için Ankara'daki parti genel merkezi önünde toplandı.

Genel Merkez önündeki seçim otobüsünün üzerine çıkan Kılıçdaroğlu ise partililere seslendi. Kılıçdaroğlu, "Terörün hesabını veremeyenler CHP'den hesap soruyorlar. Sen önce terörün hesabını ver. 14 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Aslında Türkiye'yi yönetemiyorlar, ülkeyi kan gölüne çevirdiler. 2002'de terörsüz bir ülke aldılar, şimdi Türkiye kan gölünde. Sorumlu arıyorlar. Aynaya baksınlar sorumluyu görecekler. Sorumlu bunlardır. Hem iç hem dış politikada toplumu bölüyorlar. Bunları da kendi çakalları aracılığıyla yapıyorlar. Ama biz kimseye pabuç bırakmayız" diye konuştu.

CHP'nin terörle ilişkilendirilmesine sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Biz CHP olarak her yerde ve her ortamda insanlara saygı duyduk, inançlara, kimliklere saygı gösterdik. Bizi terörle beraber göstermek istiyorlar. Çünkü başarısızlıklarını birine fatura etmek için. Onların Ramazan ayında bu vicdanlarına sesleniyorum. Çadır mahkemelerini kuran kimdir? Oslo'da görüşme yapan kim? PKK şehirleri silah deposuna çevirirken, valilere talimat verip "sakın bunlara dokunmayın" diyen kimdir? PKK mahkemeler kurarken "bu mahkemelere karışmayın" diyen kimdir? Terör örgütü kimlik kontrolü yaparken "bunlara dokunmayın" diyen kimdir? Bunları vatandaş kendi vicdanında sorgulasın."

Eleştirilerinin dozunu daha da arttıran CHP lideri, siyasetin camilere girmemesi gerektiğini belirterek, "Ramazan ayındayız. Mübarek bir aydayız. Hepimizin manevi duygularının yoğunlaştığı bir aydayız. Eğer cenaze namazına gidip namaz kılıyorsanız ve birileri orada size provokasyonlarla hakaret etmeye kalkıyorsa onların hiçbirisi Müslüman değildir. Hiçbirisi Müslümanlığı bilmiyor. Hiçbirisi insan sevgisini bilmiyor. Ne zamandan beri camiler siyasette arena olmaya başladı? Ne zamandan beri camiler bir partinin arka bahçesi haline dönüştürülmeye başlandı? Biz ibadet mekanlarına siyasetin girmesini istemeyiz. Siyaset ayrı ibadet ayrı" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümünde il başkanlarına birlikte mücadele çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, "Mücadeleyi birlikte, omuz omuza yapacağız. İşin ucunda hayatımızı kaybetmek varsa, birilerinin çakallarının kurşunuyla tehdit edileceksek bile asla yolumuzdan dönmeyeceğiz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.06.2016 14:28
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.