07 Haziran 2016 Salı 13:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlere Karşı Mücadelemizi Sonuna Kadar Vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vezneciler'de meydana gelen bombalı saldırının ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıları ziyaret etti. Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, durumu ağır olan 2 kişinin ameliyatının sürdüğünü söyledi.

Bombalı saldırı olayını küçük yaralanmalarla atlatanların kısa zaman içinde taburcu edileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletçe başımız sağ olsun, Allah sabırlar versin. Haseki Hastanesi'nde yoğun bakımda olan 2 hastamız var ve şuanda onların ameliyatı devam ediyor. Diğer hastalarımızı ziyaret ettim, kontrol altındalar, gayet iyiler. Kendileriyle kısa bir sohbetimiz de oldu. O patlamanın şiddetiyle ufak tefek bazı zedelenme olmuş ama onlarda kısa zamanda taburcu edilecekler. Şuanda Başsavcılığımız bölgede çalışmalarını yapıyor. Gerek 7 polis şehidimiz, gerekse 4 sivil şehidimizle alakalı da onlarla ilgili bütün adli işlemler devam ediyor. Bu adli işlemlerin akabinde de zaten ailelerine teslim edilecekler ve onları da ebedi aleme böylece uğurlamış olacağız. Şunu çok açık söyleyeyim. Terör örgütü özellikle sivil- polis veya sivil- asker gibi, bu tür ayrımı bizi pek bağlamaz. Sonunda şehit olan insandır. Bunların yaptıkları insanlara karşıdır ve bizim askerimizin de, polisimizin de, köy korucumuzun da görevi bu ülkede can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Tüm milletin güvenliğini sağlamaktır" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TERÖRE SERT TEPKİ

Terör saldırılarının affedilir, bağışlanır bir yanı olmadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine "Milletin can güvenliğini sağlamakla yükümlü insanlara karşı bu adımlar, bu terör eylemleri yapılmaktadır. Bunun affedilir, bağışlanır bir yanı yoktur. Teröristlere karşı mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Ciğerimiz hakikaten kan ağlıyor ama her şeyin bir bedeli var. İlk insanla başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecek. Bunun minimize edilmesidir asıl olan. Bu konuda herkes ortaklaşa ciddi bir mücadeleyi veriyor, vermeye de devam edeceğiz. Terör eylemlerini şehirlere taşımak yeni değil. Daha önce Diyarbakır ve Ankara merkez ile İstanbul Sultanahmet'te de bu tür eylemleri yaptılar. Bunlara hazırlıklı olmak zorundayız. Terörün nerede, ne zaman, neyi patlatacağı belli olmaz. Bizler her türlü tedbiri alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Bütün araştırmalar yapılıyor. En kısa zamanda ip uçları ele geçirilecek. Yaralılarımıza acil şifalar, şehitlerimize rahmet, tüm ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun." şeklinde devam etti.

Son Güncelleme: 07.06.2016 13:23
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.