22 Şubat 2018 Perşembe 14:04
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı okuma-yazma seferberliği Gaziantep’te  başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın yurt genelinde başlattığı “Okuma-Yazma Seferberliği” Gaziantep’te de resmen başladı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın önderliğinde Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Müftülük ve Okul Müdürlüklerinin katılımı ile Şehitkamil Kongre ve Eğitim Merkezi’nde (ŞKM) bilgilendirme toplantısı yapıldı. Katılımcılara ilçelerde bulunan okuma-yazma bilmeyen nüfus oranları ile ilgili bilgiler veren Vali Yerlikaya, Türkiye sıralamasına bakıldığı zaman Gaziantep’in okuma-yazma bilmeyenlerin oranıyla 10’uncu sırada bulunduğunu belirtti. Gaziantep’te 58 bin kadın, 8 bin dolayında ise erkek nüfusun okuma-yazma bilmediğini ifade eden Yerlikaya, toplamda 66 bin nüfusun okumaz-yazmaz konumunda olduğunu söyledi.

Şehir merkezi ve ilçelerdeki tüm okullarda okuma-yazma kursları açılacağını vurgulayan Yerlikaya, okuma yazma bilmeyen bir kişiye dahi kurs açılacağını belirtti. Yerlikaya, seferberliğin 5 Mart’ta başlayacağını ve ilk etapta 6 ay süreceğini söyledi.

Vali Yerlikaya’dan Şahin’e teşekkür

Kendisinin Gaziantep’te göreve yeni başladığı sıralarda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başlattığı “Gelin Etmeyin Okula Gönderin” kampanyasının büyük ses getirdiğini ve bu kapsamda ödüle layık görüldüğünü vurgulayan Yerlikaya, “Bunun için kendisini her fırsatta kutluyoruz ve teşekkür ediyoruz. Daha önceki Aile Sosyal Politikalar Kurucu Bakanlığı dönemindeki tecrübeleri ve kendi şehrini iyi tanımasından dolayı güzel bir kampanya başlattı. Biz ve milli eğitim müdürlüklerimiz de destek verdik” dedi..

Gaziantep bu işi başaracak

2 milyon nüfusun sorumluluğunu taşımanın zorluğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Gaziantep’in ekonomi ve sanayi alanındaki rakamsal istatistiklerine bakıldığı zaman iftahar edilecek rakamların olduğunu belirtti.

2018 Türkiyesi’nde 66 bin okuma-yazma bilmeyen bir nüfusun olmasının kendisine göre çok fazla bir rakam olduğunu dile getiren Şahin, “Dünya’nın ve Türkiye’nin hedeflerine bakıldığı zaman 66 bin insanın okuma-yazma bilmemesi çok yüksek bir rakam. Dokunmamız gereken 66 bin hayat, insan var. İşte bu insanların hayatlarına bu salon dokunacak. Bu salonun organizasyonu ve koordinasyonu ile olacak. Türkiye devleti demokratik, laik ve sosyal bir devlet, tüm vatandaşlarına fırsat eşitliği veren bir devlet” diye konuştu.

Kendisinin de bu sosyal devletin yerel kalkınmadan sorumlu bir belediye başkanı olarak burada sosyal bir belediyecilik anlayışı ile hareket etmek durumunda olduğunu vurgulayan Şahin, ‘eğitimde, sağlıkta, emniyette, adalette önce insan’ diyerek göreve başladığını kaydetti.

Gasmek kurslarının başarısı

GASMEK bünyesindeki kurslarda binlerce vatandaşı eğitimin içine aldıklarını aktaran Şahin, eğitimin yanı sıra mesleki kurslar ile de diğer vatandaşların yaşamlarını değiştirdiklerini belirtti. Bu kurslarda bütün malzemeleri ve öğretmenlerin maaşlarını belediye olarak kendilerinin karşıladıklarını anımsatan Şahin, vatandaşın ihtiyacına göre kurslar açtıklarını söyledi. Tesis olarak Gaziantep’in bu alanda yeterli konuma sahip olduğunu dile getiren Şahin, yürütme kurulunun koordinesi ile Gaziantep’in bu işi başaracağını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gaziantep’teki okul ve okuma-yazma bilmeyenler ile ilgili rakamsal sayıları açıkladı.

Toplantıya Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile okul müdürleri ve ilgili yetkililer katıldı.

Son Güncelleme: 07.02.2019 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.