07 Haziran 2016 Salı 17:13
Deniz Seki'ye Mahkemeden Kötü Haber

İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi, şarkıcı Deniz Seki'nin yeniden yargılanma talebini, dosyada yeni bir gelişme olmadığı gerekçesiyle reddetti.

"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası alan ve Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Deniz Seki, geçtiğimiz günlerle yeniden yargılanma talebinde bulunmuştu. Şarkıcı Deniz Seki, Avukatı Naim Karakaya aracılığıyla 26 Mayıs'ta mahkemeye verdiği dilekçede, delillerin yeterince incelenmediğini ve özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığını öne sürmüştü.

İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi, Deniz Seki'nin yeniden yargılanma talebini içeren dilekçeyi karara bağladı. Mahkeme kararında, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının, yeniden yargılama kararı verilmesi için bir neden olmadığı belirterek, bu yöndeki talebin uygun olmadığı ifade edildi.

Seki'nin dilekçesinde yer alan gerekçelerin de yeniden yargılama için yeterli olmadığının belirtildiği kararda, Yargıtay aşamasından geçen yargılamada herhangi bir yenilik olmadığına vurgu yapılarak, yeniden yargılama talebinin reddedildiği açıklandı.

SÜREÇ

Şarkıcı Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya, bir buçuk yıldır Bakırköy Kadın Cezaevi'nde hükümlü bulunan Deniz Seki'nin, kaleme aldığı bir mektubu ve yeniden yargılanma talepli dilekçeyi 26 Mayıs'ta İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunmuştu.

Seki'nin avukatı Naim Karakaya konuya ilişkin yapığı açıklamada, Seki'nin mektubunda, hakkındaki soruşturmayı yürüten dönemin özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar ve hüküm veren üç hakimden ikisi hakkında soruşturma açıldığı ve bu kişilerin açığa alındıklarını hatırlatmıştı.

Avukat Karakaya, Seki'nin sürece yönelik "Bu yargının hastalıklı döneminin tek mağduru olarak hala içerideyim. O dönem yargı tarafından mağdur edilen herkese geç de olsa iade-i itibar yapılmışken bana bu yapılmamıştır. Yargılamamda yapılan bu kadar usulsüzlüğe, hukuksuzluğa rağmen Yargıtay da, Anayasa Mahkemesi de bu hukuksuzluklara maalesef sessiz kalmayı tercih etmiştir. Ben yargıdan af ya da merhamet istemiyorum. Kapalı cezaevinde geçirilecek süreyi de tamamlayarak yeniden yargılanma isteğinde bulunmayı da özellikle tercih ettim. Tek isteğim bağımsız ve tarafsız bir mahkeme tarafından yeniden yargılanmamdır. Sizden gereğini samimi, kalbi duygularla ve içten saygılarımla talep ediyorum" ifadelerini kullandığını aktarmıştı.

Deniz Seki, önceki gün de tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan, açık cezaevine sevk edilmemek için talepte bulunmuştu. İnfaz Yasası gereği belli suçlardan hükümlü bulunan kişilerin, cezalarının 1 yılını açık cezaevinde geçirmeleri gerekiyor. Seki'nin dilekçesinin inceleme aşamasında olduğu kaydedilmişti.

Son Güncelleme: 07.06.2016 17:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.