03 Haziran 2016 Cuma 10:23
Dicle Elektrik'ten Harran'daki Köy Okuluna Fen Laboratuvarı

Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine elektrik dağıtım hizmeti veren, bünyesinde istihdam ettiği 5 bin personel ile bölgenin en büyük özel şirketi konumunda bulunan Dicle Elektrik, Harran'ın Giyimli köyündeki ilk ve ortaokula modern bir fen laboratuvarı kurdu. Toplam 260 öğrencisi bulunan Giyimli İlk ve Ortaokulu fen laboratuvarı, Dicle Elektrik yetkililerinin yanı sıra Kaymakam Temel Ayça'nın da katıldığı bir törenle açıldı.

Dicle Elektrik, Siverek'e bağlı Verimli İlköğretim Okulu'na yaptırdığı kütüphanenin ardından bu kez de Harran'ın Giyimli köyündeki ilk ve ortaokula modern bir fen laboratuvarı kurdu. Okulun fen laboratuvarına ihtiyaç bulunduğunu öğrenen Dicle Elektrik yetkilileri, ilk ve ortaokul öğrencilerinin ortak kullanabileceği modern donanıma sahip bir fen laboratuvarı kurdu. Kurulumu tamamlanan laboratuvar, düzenlenen bir törenle açıldı.

LABORATUVAR SAYESİNDE DAHA İYİ EĞİTİM ALACAKLAR

Fen laboratuvarının açılması nedeniyle düzenlenen törene Harran Kaymakamı Temel Ayça, Dicle Elektrik Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ ve Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu, AK Parti Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz, Harran Belediye Başkan Vekili Mustafa Özyavuz, Harran İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Asutay, Harran İlçe Jandarma Komutanı Murat Uyanık, Harran İlçe Şefi Recai Hazar, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Okul Müdürü Mehmet Han, eğitim alanında eğitim kurumlarının sürekli olarak kendisini yenilediğini belirterek, eğitim-öğretimde önemli bir yere sahip olan okullarının, Dicle Elektrik tarafından kurulan fen laboratuvarı sayesinde öğrencilerine daha iyi bir eğitim sunacağını ifade etti.

"EĞİTİME KATKILARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEKTİR"

Açılış töreninde konuşan Dicle Elektrik Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ ise sözlerine, "Eğitimsiz toplumların geleceği olmaz" diyerek başladı. Demirbağ, daha sonra "Hiçbir husus eğitimden daha önemli değil. Dicle Elektrik ailesi olarak eğitime elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Daha önce bir köy okulumuza modern bir kütüphane yaptırdık. Sosyal sorumluluk kapsamında eğitime katkılarımız artarak devam edecektir. Şu an açılışını gerçekleştirdiğimiz bu laboratuvarın da öğrencilere faydalı olmasını umuyoruz. Daha önce zeytinyağı-su deneyini bardakta yapan Giyimli okulunun öğrencileri, artık bu deneyleri laboratuvar tüplerinde yapacaklar ve fen bilimlerine daha çok ilgi duyacaklardır. Bu laboratuvar, inşallah çocuklarımızın geleceğinde önemli bir yer tutar, onların gelişmesine katkı sağlar. Bu fen laboratuvarında başarılı çalışmalar yapılacağına tüm kalbimle inanıyorum." dedi.

Eğitime yapılan destek ve diğer sosyal sorumluluk projelerine verdikleri katkının kendilerini mutlu ettiğini de belirten Neşet Demirbağ, "Ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, gözlerinde bilim ışığının eksik olmaması dileğiyle bu fen laboratuvarı öğrencilerimize hayırlı olsun." diye konuştu.

DİCLE ELEKTRİK'E TEŞEKKÜR

Daha sonra konuşan Harran Kaymakamı Temel Ayça ise sosyal sorumluluk projelerine ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Harran'da 150'ye yakın okulumuz var. Bu okullarımız sadece devletten gelen ödeneklerle ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bundan dolayı bu tarz sosyal sorumluluk projelerine ihtiyaç duyuyoruz. Dicle Elektrik ailesinin, Giyimli İlk ve Ortaokulu'na fen laboratuvarı kazandırması bizleri mutlu etmiştir. Fen laboratuvarının kurulmasında desteğini esirgemeyen Dicle Elektrik ailesine kendim ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum." diye konuştu. Harran Kaymakamı Ayça ile Kurumsal İlişkiler Başkanı Demirbağ, fen laboratuvarının açılışını yaptıktan sonra öğrenci ve öğretmenlerle bir süre sohbet ettiler.

Son Güncelleme: 03.06.2016 10:23
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.