07 Mayıs 2016 Cumartesi 21:34
Dijital dönüşümcüler 'Digilogue Paneli'nde buluştu

 Teknoloji sergisi Digital Revolution çerçevesinde düzenlenen Digilogue Paneli, dijital dönüşümün arkasındaki yaratıcı isimleri buluşturdu.

Yapılan açıklamaya göre, Zorlu Holding ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi (PSM) ev sahipliğinde dün düzenlenen Digilogue Paneli, dijital dönüşümün arkasındaki yaratıcı isimleri bir araya getirdi.

İş dünyasından Türkiye'nin dijital alandaki etkili isimlerinin de deneyimlerini aktardığı panelde katılımcılar, dijital teknolojinin, sanat, mimari ve moda ile etkileşime girdiğinde nasıl yenilikçi ve yaratıcı bir hale gelebildiğini dinledi.

Panelin ilk oturumunda giyilebilir teknoloji tasarımcısı, araştırmacı ve küratör Birce Özkan, yeni medya sanatçısı ve araştırmacı Refik Anadol, NASA'nın düzenlediği "Mars Kolonisi" isimli mimari yarışmada dereceye giren mimar Güvenç Özel, örgü, nakış gibi geleneksel tekstil yöntemlerini kullanarak giyilebilir teknolojik sanat eserlerine imza atan mimar Ebru Kurbak gibi dijital alanda Türkiye'yi yurt dışında temsil eden isimler ile protein moleküllerinin dünyasını metal ve camdan heykellerle sanata dönüştüren Michael Tyka kariyer hikayelerini anlattı.

Moderatörlüğünü Webrazzi Yayın Yönetmeni Noyan Ayan'ın yaptığı panelde Zorlu Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Yüngül ile Zorlu PSM Genel Müdürü Murat Abbas konuştu.

Ömer Yüngül, panelde, Zorlu Holding olarak böyle bir etkinliğe imza atmaları ve birbirinden değerli isimleri bir araya getirmiş olmalarının kendilerini çok sevindirdiğini bildirdi.

Zorlu Holding'in Türkiye'nin tekstil, elektronik, enerji, gayrimenkul, beyaz eşya ve bilgi teknolojileri ile maden ve metalürji alanında faaliyet gösteren en büyük gruplarından birisi olduğunu aktaran Yüngül, teknoloji, inovasyon, tasarım ve Ar-Ge'deki güçleriyle özellikle dijital dönüşümde öncü olduklarını dile getirdi.

Yüngül, dijital dönüşümün arkasındaki insanları bir araya getirebildilerse, bunun kendilerinin dijitalleşmedeki liderliklerinin bir yansıması olduğunu belirterek, "Grup olarak ülkemize ve insanımıza güveniyor ve inanıyoruz. Bugün, buradaki konuşmacıların önemli bir kısmının bizi yurt dışında başarıyla temsil eden isimlerden oluşuyor olması bizi ayrıca gururlandırıyor. Ülkemize ve insanımıza her koşulda güvenen ve inanan bir grup olarak milli gururlarımız olan bu arkadaşlarımızın başarılarının salondaki diğer gençlere de örnek olacağına ve onlara ilham vereceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Zorlu PSM Genel Müdürü Abbas ise şunları kaydetti:

"Ben de eski bir DJ'yim ve bir yere performans sergilemek için gittiğimizde onlarca plak taşımak zorunda kalırdık. Ama bugün bir dijital hafıza kartında binlerce parçayı saklayabiliyoruz. Son 15 yılda, dijital müzik, sosyal medya, mobilitenin artması gibi pek çok yeni kavramın hayatımıza girdiğini görüyoruz. Böyle bir dünyada dijitalleşmenin sanatın da bir parçası haline gelmesi kaçınılmaz. Zorlu PSM olarak bu doğrultuda Avrupa'nın en değerli sanat merkezlerinden Barbican Centre'ın yarattığı Digital Revolution sergisini İstanbul'a getirdik. Oldukça yoğun ilgi gören bu sergi kapsamında Zorlu Holding ile birlikte ev sahipliği yaptığımız Digilogue Paneli'nin yaşanan dijital devrimi daha iyi anlama yolunda bu salondaki herkes için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum."

Digilogue Paneli, 20 Şubat-12 Haziran tarihleri arasında, Zorlu Holding ana sponsorluğunda ve Vestel'in desteğiyle Zorlu PSM'de gerçekleştirilen Digital Revolution sergisi kapsamında düzenlendi.

Avrupa'nın en değerli sanat merkezlerinden Barbican Centre'ın yarattığı Digital Revolution, bugüne kadar Türkiye'de gerçekleşmiş en kapsamlı teknoloji sergisi konumunda.

Sanat, tasarım, sinema, müzik ve video oyunları başta olmak üzere birçok farklı başlığın bir bütün halinde ele alındığı Digital Revolution, Londra, Stockholm ve Atina'nın ardından İstanbul'da da sergileniyor.

Son Güncelleme: 07.05.2016 21:34
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.