03 Haziran 2016 Cuma 16:48
Diyarbakır-muş Karayoluna Tuzaklanan Patlayıcı İmha Edildi

Diyarbakır-Muş karayoluna, PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan ve 200 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı (EYP), jandarma ekipleri tarafından imha edildi.

Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün son zamanlarda yapmış oldukları terör eylemleri neticesinde vatandaşlarımızın, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarını olumsuz olarak etkilenmektedir. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından; öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması, güvenlik güçlerine yapılacak olası eylem ve saldırıları önlemek maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır. Bu tedbirler kapsamında icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) araması esnasında; Diyarbakır-Muş karayolunun Kurudere köyü mevkiinde yapılan kontrolde, yol kenarında büyük tüpler ile desteklenmiş yaklaşık 150-200 kg amonyum nitrat ile güçlendirilmiş EYP tespit edilmiştir. EYP'nin bulunduğu bölgeden, araziye ağaçlık alana doğru giden 150 metre kablo bulunmuş ve tespit edilen EYP Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde patlatılarak imha edilmiştir. Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış, karayolu geçici olarak ulaşıma kapatılmış ve akabinde karayolları ekipleri tarafından onarılarak ulaşıma tekrar açılmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

Son Güncelleme: 03.06.2016 16:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.