06 Haziran 2016 Pazartesi 15:23
Eğitim Bir-sen: Bazı İdeolojik Yapılar Öğrencileri Şekillendirmeye Çalışıyor

İstanbul Erkek Lisesi'nde geçtiğimiz hafta öğrenciler tarafından protesto edilen okul müdürüne Eğitim Bir-Sen destek ziyaretinde bulundu. Okullarda bazı ideolojik yapıların öğrencileri etkisi altına almaya çalıştığına vurgu yapan Eğitim Bir-Sen İstanbul 2 nolu Şube Başkanı Rıfat Kavak "Biliyoruz ki çocuklarımız o gün mezuniyet töreninde sırtlarını döndüklerinde okul müdürüne niye döndüklerinin bilincinde değillerdi." diye konuştu.

Türkiye'nin en köklü okullarından İstanbul Erkek Lisesi'nin mezuniyet töreninde öğrenciler Okul Müdürü Hikmet Konar'ı sırtlarını dönerek protesto etmişti. Eğitim Bir-Sen, Konar'a destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası okul önünde bir açıklama yapan Eğitim Bir-Sen İstanbul 2 nolu Şube Başkanı Rıfat Kavak, sendikal bir refleksle değil bir eğitimci olarak bu ziyareti yaptıklarını belirtti. Bazı ideolojik yapıların öğrencileri şekillendirmeye çalıştığını söyleyen Kavak, "Ziyaretimizin temel amacı geçen hafta okulda ödül töreninde yaşanan bir olayla ilgili okul müdürümüz Hikmet Konar'ı desteklemek için buradayız. Bizler eğitimciler olarak okullarımızda ideolojik bağlantıyla okullarımızı, çocuklarımızı şekillendiren bir takım grupların okullardan elini ayağını çekmesi için buradayız. Biliyoruz ki çocuklarımız o gün mezuniyet töreninde sırtlarını döndüklerinde okul müdürüne niye döndüklerinin bilincinde değillerdi. Biliyoruz ki karne günü o çocuklar gelip okul müdürünün elini öpeceklerdir ve ondan özür dileyeceklerdir. Bizim tasamız ve kaygımız yarın 500 puanla buradan mezun olan bu çocuklarımızın üniversitede bir yere geldiklerinde ülkesine milletine ve anne babasına sırtını dönmek kaygısıyla bizler buradayız. Buradan tekrar anne babalara sesleniyoruz. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Bizler bu çocuklara sahip çıkmazsak yarın onlara sahip çıkacak belli kitleler, belli ideolojiler olacaktır. Bizler burada eğitimciler olarak Hikmet hocamın özelinde proje okullar olarak bahsedilen özel okullarımızla ilgili yapılan bu operasyonlara karşı çıkmak için bizler burada toplandık." dedi.

Son Güncelleme: 06.06.2016 15:23
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.