03 Haziran 2016 Cuma 12:54
Emniyet Müdürü Cemil Tonbul: Antalya Avrupa'nın En Güvenli Kentlerinden Birisi

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, özellikle propaganda ve ses getirici eylemler için en uygun kentler içinde yer alan Antalya'nın Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en güvenli kentlerinden birisi olduğunu söyledi.

Akademisyen, bürokrat, gazeteciler, esnaf, hukukçu gibi bir çok meslek örgütünün temsilcilerinin bir araya geldiği "Sivil Düşünce Platformu'nun bu haftaki konuğu, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul oldu. Tonbul, platform üyelerinin, trafikten, teröre, turizmden, polisin genel durumuna kadar bir çok konuda soruları cevaplandırdı.

Kentte çalışan personelin, büyük bir özveriyle Antalya'yı en güvenilir kent olmaktan bir milim bile oynatmadığını belirten Tonbul, "Antalya bu güne kadar bir çok terör örgütünün hedefi haline gelmiştir, Küresel kentler de terörün doğal hedefleri arasındadır. Antalya'da küresel bir kenttir. Yıllar içinde benimde burada görev yaptığım dönem içinde bunu bir çok defa denediler. Ama her seferinde hüsrana uğramışlardır. Halkın da güvenlik birimlerine desteği, katılımlarıyla bu gün en güvenli kentlerden birisidir." dedi.

"SURİYE KAMPI YAPILMIYOR"

Son günlerde yöre halkının da protestolarıyla karşılaşılan Döşemealtı ilçesi sınırları içindeki Suriyeli sığınmacılar için kamp inşa edilmediğini söyleyen Tonbul, Döşemealtı ilçesinde yeni inşa edilen yerin "geri gönderme merkezi" olduğunu belirterek, "Bizim ülkemizde herhangi bir suça karışanlar için yapılan pansiyon türü bir yerdir. Sadece Suriyeli değil, Alman uyruklu, Fransız uyruklu, Amerika uyruklu da olabilir. İdari prosedürleri tamamlanıncaya kadar tutulacak bir bina. Yani, ülkesine gönderilmek üzere nerede tutacaksınız bu kişiyi. Nezarette olmaz, serbest de bırakamıyoruz. Daha insani, daha yaşamlarının kolaylaşabileceği bir yer lazımdı. Şuan halen böyle bir yer var zaten. O yer kiralıktır. Devlet kendisi ki bu da Antalya Valiliği'ne bağlı Göç İdaresi Müdürlüğü, yaklaşık 100 kişilik bir yer yapıyor. O bölgede yükselen itirazların ana nedenlerinden bir tanesi, bazı vatandaşlarımızın "Arsa değerleri düşebilir, yaşam kalitesi düşebilir" diye kaygısından ileri geliyor. Ama işin aslı öyle değil." diye konuştu.

"ANTALYA'YA ÖZEL HAREKAT BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR"

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Antalya'da Özel Harekat Bölge Müdürlüğü'nün kurulacağını söyledi. Tonbul, "Özel Harekat Daire Başkanı iken hazırlanan projeye göre, önümüzdeki günlerde, Özçel Harekat Bölge Müdürlüğü kurulacak. Şuanda Özel Harekat Şube Müdürlüğü binası da depreme dayanıklı çıkmadığı için Aksu ilçemize geçici olarak taşınacak. Ardından yeni yapılacak bina ile bölge müdürlüğü olarak hizmet verecek." şeklinde konuştu.

"YOLLAR ESNAF DUBALARINDAN TEMİZLENECEK"

Cemil Tonbul ayrıca platform üyelerinin en fazla soru ve şikayetlerin geldiği trafik konusunda özel bir çalışma yapacağını ifade etti. Antalya şehir merkezinin her yerinde, esnafın dükkan önlerinde, önü kapanmaması, başka araçların park etmemesi için konulan kendilerine ait trafik dubaları ile ilgili çalışma yaptıracağını söyledi. Yolların esnafın koyduğu dubalar ile işgal edilmesinin yasak olduğunu kaydeden Cemil Tonbul, "Esnafımızın mağdur olmaması için şimdiden kendilerinin kaldırmasını tavsiye ediyoruz." dedi.

Emniyet Müdürü Cemil Tonbul: Antalya Avrupa'nın En Güvenli Kentlerinden Birisi

Emniyet Müdürü Cemil Tonbul: Antalya Avrupa'nın En Güvenli Kentlerinden Birisi

Son Güncelleme: 03.06.2016 12:54
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.