12 Haziran 2016 Pazar 14:43
Emniyet Müdürü Uzunkaya: Atalay Filiz İzmir'den Hiç Ayrılmamış

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Ankara ve İstanbul'da işlenen 3 ayrı cinayetin şüphelisi olarak aranan Atalay Filiz'in yakalanması sonrası, İzmir Emniyet Müdürlüğü Bozyaka Hizmet Binası önünde, açıklamalarda bulundu. Uzunkaya, Filiz'in İzmir'e geldikten sonra bir daha kentten ayrılmadığını söyledi.

İzmir'in Menderes ilçesi Gümüldür Mahallesi'nden İzmir seferi yapan bir yolcu minibüsünden alınan ihbar üzerine harekete geçildiğini aktaran Uzunkaya, Atalay Filiz'in yakalanma sürecini şöyle özetledi: "Bugün sabah 07.30 sıralarında Gümüldür-İzmir seferi yapan minibüste bir vatandaşımızın Atalay Filiz'e benzer kişiyi 155'e ihbar etmesi üzerine kapama noktası oluşturuldu. Kendisinden şüphelenildiğinden şüphelenerek başka minibüse binen Filiz, duyarlı vatandaşımızın bu bilgiyi de emniyete aktarması sayesinde kapama ve uygulama noktasında minibüs içerisinde alındı."

Üç ayrı cinayetten aranan Atalay Filiz'in yakalanmasına ilişkin detayları paylaşan Uzunkaya, Filiz'in 27 Mayıs'ta İstanbul'da işlenen cinayetten sonra İzmir'e geldiğini, Buca ilçesindeki bir internet kafede 3,5-4 saat geçirdikten sonra kalacağı yer konusunda arayışlarda bulunduğunu ve 31 Mayıs'a kadar İzmir'de olduğunu kaydetti. Uzunkaya, şunları ifade etti: "Zanlı, 29 Mayıs'ta Yeşilyurt'ta bir bekar evinde kaldı. 29-30 Mayıs'ta Buca'da kaldıktan sonra 31 Mayıs'ta valizleriyle ayrıldı. Atalay Filiz, daha önce babasının görevi nedeniyle İzmir'de yaşadı ve kenti biliyor. Gümüldür-Özdere bölgesinde kaldı. Medyaya yansıdığı gibi Çeşme'ye hiç gitmedi. Yeme içme ihtiyacını doğadan karşılamış. Filiz, kente geldikten sonra İzmir'i hiç terk etmedi. Birkaç gün pansiyonlarda, sonrasında arazide, sahilde, ormanda kalmış. Geçmişte doğada barınma, yaşam şartlarına uyum sağlama konusundaki birtakım becerileri nedeniyle iaşesini, yeme içme ihtiyacını doğadaki bir takım doğal imkanlarla temin ettiği ve dışarıyla çok temas kurmadığı anlaşılıyor."

Son Güncelleme: 12.06.2016 14:43
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.