06 Haziran 2016 Pazartesi 15:33
En Özel Mehter Takımı

Antalya'nın merkez ilçelerinden Kepez Belediyesi'nin desteği ile kurulan ve down sendromlulardan oluşan mehteran takımı, ilk mehteran gösterisini yaptı.

Kepez Belediyesi ile Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği'nin ortak çalışması sonucu kurulan Down sendromlular mehteran takımı, kısa adı AKMEK olan Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursu'nun yıl sonu sergisi açılışında "Mehter Marşı" ve "Hücum Marşı'nı çaldı. (AKMEK) bünyesinde Halk Oyunları Öğretmeni Ali Uşaklı tarafından 18 down sendromlu gence verilen mehteran eğitiminin ardından Tuğ, nakkare, zil ve davul çalmasını öğrenen Down sendromlu gençlerin mutlulukları, yüzlerinden okundu.

"GURUR DUYDUM"

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mehteran takımı ile gurur duyduğunu belirterek, "Hayatımda çok kez mehter konserleri izledim. Ama hiç bu kadar hisli olanını hatırlamıyorum. Çok yüksek bir azmin ve gayretin neticesi olan bu mehter takımı, Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği'nin ve belediyemizin ortak işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği bir çalışmaydı. Onlarla gurur duydum." dedi.

"BU GÖSTERİNİN ASIL MİMARI KENDİLERİDİR"

Tütüncü ayrıca sahneye davet ettiği Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Ayı, "Bu gösterinin asıl mimarı kendileridir." diyerek alkışladı.

Son Güncelleme: 06.06.2016 15:33
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.