13 Haziran 2016 Pazartesi 10:48
Engelli Bireyler Mehteran Takımı Kurdu

Antalya'da bir grup engelli bireyin oluşturduğu Kepez Belediyesi Engelli Vakfı Mehteran Takımı, gösterilerini yapmak için sabırsızlanıyor.

Fiziksel ve bedensel engelli 3'ü yetişkin 20 kişiden oluşan Kepez Belediyesi Engelli Vakfı Mehteran Takımı, istihdam edilmeye hazırlanıyor. Kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için iş hayali kuran 4'ü kız 17 genç, Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları'nda (AKMEK) aldıkları eğitimlerle birbirleriyle uyumlu olarak davul, zil, kös çalmayı öğrendi. Aralarında Down sendromlu çocukların da olduğu takımın liderliğini, yüzde 86 görme engelli mehterbaşı Ali Uşaklı, görme engelli zurnacılar ortaokul öğretmeni Selami Çiftçi ile Türkçe öğretmeni Mehmet Kahramanoğulları yapıyor.

Mehteran takımının iki etkinliğinde sahne deneyimi yaşadıklarını anlatan Engelli, Eğitim, Kültür, Sağlık, Spor Vakfı Antalya Şube Başkanı Gülcan Ay, son 5 aydır haftanın 6 günü 3'er saat prova yaparak hazırlandıklarını söyledi. Vakıf olarak hedeflerinin engelli bireyleri istihdam etmek olduğunu vurgulayan Ay, "Engelli çocukların da bir şeyler yapabildiğini ispat ettik. Ben buna inandım, onlar da çalışarak yüzümüzü kara çıkarmadı. Prova hazırlıkları sırasında zihinsel engellilerin, görme engellerin yürümesine yardım ettiğine şahit oluyoruz. Bir engelli diğer engelliye yardım ederek yaşamlarını kolaylaştırabiliyorsa, bunu biz sağlıklı insanlar neden yapmasın. Vakıf olarak engelli bireylerin istihdamına katkı sağlayan projeler yürütüyoruz. Bu takım da bu amaçla kuruldu." dedi.

Kös çalan yüzde 50 zihinsel engelli 26 yaşındaki Nezihe Ezgi Özyıldırım, mehteran takımında yer almanın verdiği mutluluğu kelimelerle ifade edemeyeceğini söyledi. Çok güzel duygular yaşadığını belirten Özyıldırım, "Bana bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederim. Yeni arkadaşlar, yeni bir sosyal yaşam kazandık." diye konuştu. Nakkare çalan en küçük mehteran olan 12 yaşındaki Aliyiğit Kuşdemir'in ailesi ise oğullarıyla gurur duyduklarını söyledi.

Son Güncelleme: 13.06.2016 10:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.