04 Haziran 2016 Cumartesi 21:03
Erdoğan: Marmara Üniversitesi Mezunuyum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite diplomasını nasıl aldığını ve o dönemi anlattı. Erdoğan, "Okulun adı Aksaray İksisat ve Ticaret'di. Dönemin sıkıntılı şartlarında okuldaki eğitim hayatımız uzadı. 1981 yılında mezuniyet nasip oldu. Mezuniyetimizden 1 yıl sonra 1982 yılında okulumuz Marmara Üniversitesi'ne dönüştürüldü. Rektörümüz, benim fakültede ilk girdiğimde sınıf arkadaşımdı aynı zamanda. Şimdi de rektör olarak mezun olduğu yerin başında." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2015 - 2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Erdoğan, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende okul dönemlerini şöyle anlattı: "Marmara Üniversitesi'nin benim dünyamda ayrı bir yeri var. Çarşamba İmam Hatip'i bitirdik, Eyüp Lisesi'nden gittik fark dersleri verdik. Çünkü imam hatip mezunlarını üniversitelere almadıkları dönemdi. Fark derslerini gittik verdik ve o zaman okulumuzun adı Aksaray İksisat ve Ticaret'di. Orada okula başladık. Dönemin sıkıntılı şartlarında okuldaki eğitim hayatımız uzadı. 1981 yılında mezuniyet nasip oldu. Mezuniyetimizden 1 yıl sonra 1982 yılında okulumuz Marmara Üniversitesi'ne dönüştürüldü. Rektörümüz, benim fakültede ilk girdiğimde akademi tabi sınıf arkadaşımdı aynı zamanda. Şimdi de rektör olarak mezun olduğu yerin başında."

OKUDUĞUM VE MEZUN OLDUĞUM OKUL VE SINIF ARKADAŞLARIM ORTADA

Marmara Üniversitesi'nin geçmişini oluşturan okulların 1883 yılına Hamidiye Ticaret Mektebi Alisi'nin kuruluşuna kadar gittiğini ifade eden Erdoğan, "Ben de böylesine köklü bir eğitim kurumu olan Marmara Üniversitesi'nin mezunu durumundayım. Bugünlerde yine birileri şahsımla alakalı olarak diploması vardı yoktu diye bir tartışma başlattılar. Emin Bey'e dedim ki şu künyeyi bir karıştır da oradan arşivden çıkar yayınlayacak mısın, kendilerine gönderecek misin ne yapacaksan yap da, çünkü bunlar benim söylediklerime zaten hiçbir zaman inanmadılar, inanmayacaklar. Siz rektör olarak bunlara gönderirseniz belki inanırlar. Kayıt olduğum, okuduğum ve mezun olduğu okul ortada sınıf arkadaşlarım ortada. Ayrıca üniversite yönetimi resmi açıklamayı yaptı. Tüm bunlara rağmen birileri hala ısrarla bu meseleyi köpürtmeye devam ediyor. Ne yaparsanız yapın, eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Biz eserle ortadayız." diye konuştu.

Eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, "Türkiye'de çamur at tutmazsa izi kalır mantığıyla işleyen bir yalan, iftira mekanizması var. Ülkenin en zor döneminde bin bir sıkıntıya göğüs gererek üniversiteye gitmişim, tüm zorluklara rağmen bitirmişim, bunların umurunda değil. Aynı şeyi yavrularımız çekmedi mi? Benim 4 evladım da imam hatip mezunu. Oğullarım hep katsayıyla mücadele verdiler. Kızlarım hem katsayı hem başörtü meselesiyle mücadele verdiler. Öz yurdundan garipsin öz vatanında parya. Kızlarımız ülkemizde okuyamadı ya. Niye okuyamadı, başörtüsünden dolayı. Gittiler yurt dışında başörtüsüyle okudular. Hale bak. Buralardan nerelere geldik." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 04.06.2016 21:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.