11 Haziran 2016 Cumartesi 23:33
Erdoğan: Türkiye Pkk'dan, Bölgemiz Deaş'tan Kurtulmadıkça Acılar Bitmeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütlerinin Ramazan'da kan dökmekten geri durmadığını söyledi. Erdoğan, "Terörün dini, milliyeti, ırkı, ülkesi, bölgesi olmaz. Terör tüm insanlığı ortak düşmanıdır. Ramazan ayından bombayla insanları katledecek kadar gözü dönmüş bir terör örgütünün her hangi bir kutsalı herhangi bir davası olamaz. Türkiye PKK'dan, bölgemiz DEAŞ'tan kurtulmadıkça yaşanan acılar bitmeyecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 36. Geleneksel Birlik Vakfı İftarı'na katıldı. Sultanahmet'teki Birlik Vakfı Genel Merkezi'nde gerçekleşen iftar programında konuklara seslenen Erdoğan'ın gündeminde terör vardı. Terörün, Ramazan günlerinde dahi kan dökmekten, can almaktan, yeni acılara yol açmaktan geri durmadığını söyleyen Erdoğan, "Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var. Terörün dini, milliyeti, ırkı, ülkesi, bölgesi olmaz. Terör tüm insanlığı ortak düşmanıdır. Ramazan ayından bombayla insanları katledecek kadar gözü dönmüş bir terör örgütünün her hangi bir kutsalı herhangi bir davası olamaz. Daha da öteye giderek bu terör örgütüne karşı açık ve net bir şekilde tavır koymayanları da aynı kategoride değerlendiriyorum. Bizim inancımızda zulme rıza zulümdür. İster kabul etsinler ister etmesinler tarih bunları bu şekilde yargılayacak. Eylem yaptıkları mahallelerde vatandaşlarımızın ev ve işyerleriyle birlikte camileri, kiliseleri, ibadethaneleri, Kur'an'ı Kerimleri hedef alan terör örgütü bu topraklara ait değildir." diye konuştu.

'TERÖR ÖRGÜTÜNÜN NE BÖLGEYE NE BÖLGE HALKINA FAYDASI YOKTUR

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Tıpkı Suriye'de ve Irak'ta İslam'ın 1400 yıllık kültürel mirasını yerle bir eden DEAŞ denilen terör örgütünün İslam'la bir ilgisinin olmadığı gibi PKK, PYD, YPG gibi coğrafyamızda olanlarla da bir irtibatı yoktur. Bunların hepsi de bölgemiz üzerinde hesabı olan çevreler tarafından organize edilmiş proje ürünü yapılardır. Ülkemiz ve bölgemizde var olan sorunları, sıkıntıları istismar ederek kendine zemin bulan bu örgütlerin gerçek yüzleri her geçen gün daha iyi anlaşılmaya başlandı. Güneyimizde, Suriye'nin kuzeyinde çok ciddi bir proje, plan uygulanmaktadır. Bu plan üzerinde de ne yazık ki dost görünenlerin de sinsilikleri yatmaktadır. Bunu da kendileriyle ayrıca paylaşıyoruz. Burada söylenenler onlar tarafından da takip ediliyor zaten. Bölücü terör örgütünün 20 Temmuz'dan bu yana bazı ilçelerimizde gerçekleştirdiği eylemlerin ne bölgeye ne de bölge halkına en küçük bir faydasının olmadığını hep birlikte gördük. DAİŞ terör örgütünün de İslam coğrafyasının son yıllarda yaşadığı en büyük acılara sebep olmak dışında hiçbir fonksiyonu olmamıştır, olmayacaktır."

Türkiye PKK'dan, bölge DEAŞ'tan kurtulmadıkça yaşanan acıların bitmeyeceğine dikkat çeken Erdoğan, "Öyleyse biz de bu operasyonlarımızı sonuna kadar devam ettireceğiz. Bundan yılmak yok. Suriye'de birbirleriyle savaşıyormuş gibi gözüküp aslında aynı amaca hizmet eden bu örgütler bölge halkına zulmetme, bölgenin İslami kimliğini tahrip etme konusunda adeta birbirleriyle yarışıyorlar. PYD ve YPG DAİŞ'e karşı savaştıkları için destek verdiklerini söylüyor bazı dost ülkeler. Peki, bunu böyle söylüyorsunuz, el-Nusra'yı terör örgütü olarak kabul ediyorsun. El-Nusra da DAEŞ'e karşı savaşıyor. Onu niye dost olarak kabul etmiyorsun? Bize göre iyi terörist kötü terörist olmaz. Teröristlerin hepsi kötüdür. Milletimizin ve bölge halkının artık gerçekleri görmeye başladığına ben inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 11.06.2016 23:33
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.