04 Haziran 2016 Cumartesi 20:03
Erdoğan'dan Merkel'e: 'Sen De Ret Verseydin De Alkışlasaydım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözde Ermeni soykırımı konusunda aldıkları karardan dolayı Alman parlamentosu ve Başbakan Merkel'i sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, "Kendisiyle konuştuğumuzda bana ne diyor biliyor musunuz? Şu olaydan 3 – 4 gün önce, "Elimden geleni yapacağım" diyor. Senin elinden gelen parlamentoda oylamaya katılmamak mı? Burada eğer dürüst bir davranışın olsa katılırdın, o bir hanımefendi ret dedi ya ikinci ret de senin oyun olurdu ben de seni alkışlardım. Tarihimizin sorgulanmasını kalkıp ta Alman parlamentosuna bırakacak kadar aşağılık değiliz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Medipol Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ne katıldı. İktidara geldikleri 2002'de Türkiye'de sadece 76 üniversite olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bugün Türkiye sahip olduğu 193 üniversite ile kendi evlatları yanında 160 farklı ülkeden 15 bini burslu olmak üzere 80 bin öğrenciye eğitim imkanı sunuyor. Bunların hepsi çok çok güzel gelişmeler. Eğitimin fiziki alt yapısını bu kadar ileriye götürürken içeri konusunda aynı mesafeyi kat edemediğimizi üzüntüyle görüyorum. Öncelikle ilk, orta ve lise müfredatını baştan sona gözden geçirmemiz gerekiyor. İsmet Bey, yeni Milli Eğitim Bakanımız olarak burada. Ona göre süratle bu süreci halletmemiz lazım. Tahammülümüz kalmadı. Bunu başarmamız gerekiyor." diye konuştu.

EY ALMANYA SEN NE YAPMAK İSTİYORSUN?

Alman parlamentosunun sözde Ermeni soykırımıyla ilgili aldığı kararı sert sözlerle eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu: "Ey Almanya sen ne yapmak istiyorsun?" Senin derdin ne, önce onu söyle. Kendisiyle konuştuğumuzda bana ne diyor biliyor muşunu? Şu olaydan 3 – 4 gün önce, "Elimden geleni yapacağım" diyor. Senin elinden gelen parlamentoda oylamaya katılmamak mı? Burada eğer dürüst bir davranışın olsa katılırdın, o bir hanımefendi ret dedi ya ikinci ret de senin oyun olurdu ben de seni alkışlardım. Türk parlamentosundan parlamentoyu ilgilendiren bir oylama olduğunda siz grubunuza sahip çıkarsınız diyen siz değil misiniz? Peki siz grubunuza niye sahip çıkmadınız? dedim kendisine. Dürüst değiller, samimi değiller. Bunların aldığı bu kararın zaten kıymeti harbiyesi yok. Buradan girer buradan çıkar. Biz tarihimizle övündük ve övünmeye devam edeceğiz. Tarihimizin sorgulanmasını kalkıp ta Alman parlamentosuna bırakacak kadar aşağılık değiliz."

Erdoğan, konuşmanın ardından mezun olan öğrencilere hediyelerini ve belgelerini verdi.

Son Güncelleme: 04.06.2016 20:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.