30 Ağustos 2015 Pazar 16:48
ERZURUM'DA Büyük Zaferin 93. yıl dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır'da törenler düzenlendi. 

Erzurum'da Havuzbaşı Meydanı'nda düzenlenen kutlamada Vali Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Şeref Öngay ve Belediye Başkanı Mehmet  Sekmen, Atatürk anıtına çelenk sundu. 

Vali Altıparmak'ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından Hastaneler Caddesi'ndeki programa geçildi. 

Buradaki tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunması ve askeri bando eşliğinde tören geçişi ile son buldu.

- Iğdır

Iğdır'da, Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen törene Vali Davut Haner, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Ulus, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Albay Ekrem Küçükberber, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Iğdır Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören, Vali Haner ve Albay Küçükberber'in askerleri ve protokolü selamlamasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesiyle devam etti.

Tören, günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

- Ardahan

Ardahan'da valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından valilik makamında tebrikler kabul edildi.

Vali Ahmet Deniz, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın ve Belediye Başkanı Vekili İlhan Özgür daha sonra kutlamaların yapıldığı Kongre Caddesi'ne geçti.

Yüzbaşı Fatih Öğünç, burdaki törende yaptığı konuşmada, bugünün, 'Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ona yürekten bağlı olan Türk milletinin inanç ve azminin zaferinin günü olduğunu belirtti.

Öğünç, "Bu zafer yüce Türk ulusunun bütün dünya devletlerinin 'tükendiği' dediği bir anda vatanın işgali karşısında şahlandığı, yurdun her köşesinde ordusuna katıldığı kahraman evlatlarıyla sımsıkı kenetlenerek hürriyet ve istiklal için giriştiği milli mücadelede Türk birlik ve beraberliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin neleri yapmaya muktedir olduğunu gösteren eşsiz bir zaferdir" diye konuştu.

Daha sonra kutlamalar şiirlerin okunması ve resmi geçiş ile sona erdi.

- Ağrı

Ağrı'da, Abide Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Vali Musa Işın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar ve Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza Sönmez, valilikte tebrikleri kabul etti.

Program daha sonra Dörtyol Meydanı'nda askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.

Buradaki programa, Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve askerler katıldı. 

- Kars

Kars’taki kutlamarda ise valilik önündeki anıta Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı çelenk sundu.

Protokol, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunmasının ardından valilik makamında tebrikler kabul edildi.

Daha sonra program için Garnizon Şehitliğine geçildi. Buradaki törende çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından üç el saygı atışı yapıldı.

Şehitlik Müzesini ziyaret eden Vali Özdemir, Belediye Başkanı Karaçanta ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Avcı, şehitlik özel defterini imzaladı.

Vali Özdemir, burada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramının bütün Anadolu insanının, Yemen, Şam, Bakü, Halep ve Rumeli'deki bütün insanların ortaklaşa kazandığı bir zaferin bayramı olduğunu söyledi.

30 Ağustos zaferinin Anadolu’daki bütün insanların alın teri ve kanlarıyla kazanılan bir zafer olduğunu belirten Özdemir, şöyle konuştu: 

"Biz bu bayramı bütün insanlarımızın, bütün Osmanlı dönemindeki ve Osmanlı'nın o dönemindeki bütün insanlarımızın kazandığı zafer olarak ve bayram olarak hep beraber bütün dünyaya bunu her zaman haykırıyoruz. Bundan sonrada yine biz aynı şekilde Anadolu insanı ve Anadolu'ya gönül veren bütün insanlarla beraber Anadolu'nun varlığını ve bölgenin varlığını her zaman sürdüreceğimiz inancımızın da bir göstergesidir bu bayram’’ diye konuştu.

Başkan Karaçanta da, 30 Ağustos Zafer Bayramını buruk kutladığını ifade ederek, "Her gün şehit haberlerinin gelmesi bizleri üzüyor. 30 Ağustos Zafer Bayramımız Türk milletinin var oluş bayramıdır. Bir taraftan şehit verirken bir taraftan da böyle bir bayramı kutlamanın ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz"  ifadelerini kullandı.

Tören şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakılmasıyla tamamlandı.

ERZURUM'DA Büyük Zaferin 93. yıl dönümü

ERZURUM'DA Büyük Zaferin 93. yıl dönümü

ERZURUM'DA Büyük Zaferin 93. yıl dönümü

ERZURUM'DA Büyük Zaferin 93. yıl dönümü

ERZURUM'DA Büyük Zaferin 93. yıl dönümü

ERZURUM'DA Büyük Zaferin 93. yıl dönümü

ERZURUM'DA Büyük Zaferin 93. yıl dönümü

ERZURUM'DA Büyük Zaferin 93. yıl dönümü

ERZURUM'DA Büyük Zaferin 93. yıl dönümü

ERZURUM'DA Büyük Zaferin 93. yıl dönümü

Son Güncelleme: 30.08.2015 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.