03 Eylül 2021 Cuma 18:13
Evlat nöbeti 3'üncü yılına girdi!

Diyarbakır HDP il binası önünde başlatılan evlat nöbetinin 3’üncü yıl dönümü münasebetiyle geniş katılımlı protesto gösterileri yapıldı.

Haftalar öncesi evlat nöbetine katılan aileler bazı il, ilçe ve kurum yetkililerini ziyaret ederek başlatılan mücadelelerine destek talebinde bulundular.

Evlat nöbetinin 3’üncü yıl dönümü dolayısıyla sabahın erken saatlerinde birçok siyasi parti, dernek, sendika ve kurum yetkilileri HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelerek ailelere olan desteklerini belirttiler.

3 Eylül 2019’da başlattıkları evlat nöbeti süresince kendilerine verilen destekten ötürü aileler adına teşekkür konuşması yapan Ayşegül Biçer, yaklaşık 700 gün sürdürdüğü mücadele sonunda evladı Mustafa’ya kavuştuğunu belirterek “Evlat nöbetinin ilk gününden beri çocuklarımızı hain taşeron örgütün elinden söke söke alacağımızı söylemiştim. Çok şükür dediğimi de yaptım ve oğlum Mustafa’yı aldım. Diğer anneler de alacak inşallah. Teröre geçit vermeyeceğiz. Diyarbakır anne ve babaları olarak en son çocuğumuz dağdan gelene ve PKK bitinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğiz.” dedi.

“9 yaşındaki çocukları dağa götürerek Kürtler için mücadele verdiklerini söylüyorlar”

HDP binası önünde 732 gündür evlat nöbetini sürdürdüklerini dile getiren ailelerden Süleyman Aydın, “Burada anne ve babalar feryat ederken HDP’liler bizi görmezden geldi. 9 yaşındaki çocukları dağa götürerek Kürtler için mücadele verdiklerini söylüyorlar. HDP ile PKK arasında hiçbir fark yoktur. HDP’lilerin çocukları bir saat eve geç gelse dünyayı ayağa kaldırırlarken ben burada Özkan’ımdan 600 gündür haber almıyorum. Oğlum ölmüş mü kalmış mı bilmiyorum. Sonuna kadar HDP ile mücadelemize devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Muhalefet partilerine seslenen Aydın, “Hak-hukuk-adalet yürüyüşü yapıyordunuz. Bir günde Diyarbakır’a gelerek anneler için yürüyüş yapın. Konu HDP-PKK olduğu zaman neden susuyorsunuz? Neden sosyal medya alanlarında bizlere sahip çıkmıyorsunuz?” diyerek sitemini dile getirdi.

Evlat nöbetinin 3'üncü yılı olması münasebetiyle toplumun farklı kesimlerinden ziyaretler devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.