03 Haziran 2016 Cuma 17:13
Gemlik Meydanı İçin Engeller Kalkıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik'e kazandırılacak Kent Meydanı Projesi kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımı devam ediyor. İlçeye değer katacak meydan etap etap ortaya çıkmaya başladı. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugüne kadar yapılan kamulaştırmalar için 6 milyon TL harcandığını ve 2 bin 400 metrekare alan elde edildiğini söyledi.

Kent merkezinin yanı sıra tüm ilçelerde meydan ve büyük park projelerine hız veren Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Kent Meydanı Projesi kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımı çalışmasına devam ediyor. Daha önce yapılan 4 milyon TL'lik kamulaştırmanın ardından ana caddeye cepheli 3 binayı da 2 milyon TL'ye kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, boşaltılan bu binaların yıkımını başlattı. Toplamda 6 milyon TL harcanan kamulaştırmalarla Gemlik Kent Meydanı için 2 bin 400 metrekare alan elde edilmiş oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sadece kent merkezinin değil tüm ilçelerin de daha yaşanabilir hale gelmesi amacıyla çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, Gemlik'te de yıllardır konuşulan ancak gerçekleşemeyen kent meydanı hayalinin etap etap gerçekleşmeye başladığını söyledi. Daha önce Gemlik Belediyesi'ne ait binaların ortadan kaldırıldığını hatırlatan Başkan Altepe, "Şimdi de Büyükşehir Belediyesi olarak ana caddeye cepheli 3 binanın daha kamulaştırmasını tamamladık. Böylelikle Gemlik'e 2 milyon TL'lik daha ilave yatırım yapmış olduk. Yeni yapılan caminin tamamlanmasının ardından mevcut caminin de yıkılmasıyla yıllardan arzulanan meydan ortaya çıkmaya başlayacak. Sonucu adım adım yaklaşıyoruz." dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da kent meydanı için Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte 5 yıldan beri önemli çalışmalar yaptıklarını, bölgedeki çarşıların ortadan kaldırıldığını, bugün de 3 binanın daha yıkıldığını hatırlattı. Yeni caminin tamamlanmasıyla eski caminin de yıkılarak meydanın daha da genişleyeceğini belirten Yılmaz, "Sondaki süreçte hükümet konağımızın belediyeye ait bir bina ile takası söz konusu. O da gerçekleşince hükümet konağı da yıkılacak ve meydan denizle buluşmuş olacak." diye konuştu.

Son Güncelleme: 03.06.2016 17:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.