03 Haziran 2016 Cuma 17:08
Göç Tarihi Müzesi'nde 'Göç Hikayeleri'

Küratörlüğünü Şeli Benhabib'in yaptığı ve Şeli Artproject tarafından düzenlenen "Göç Hikayeleri" konulu resim, seramik ve fotoğraf sergisi, Bursa Göç Tarihi Müzesi'nde açıldı.

Bursa Göç Tarihi Müzesi, 27 sanatçının toplam 81 eserinden oluşan "Göç Hikayeleri" konulu resim, seramik ve fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandırdığı Bursa Göç Tarihi Müzesi, sanatsal programlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Küratörlüğünü Şeli Benhabib'in yaptığı ve Şeli Artproject tarafından düzenlenen "Göç Hikayeleri" konulu resim, seramik ve fotoğraf sergisi, düzenlenen törenle izlenime açıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt, Büyükşehir Belediyesi'nin son dönemde Bursa'yı müzeler şehri haline getirdiğini, tarihin gelecek nesillere aktarılmasında müzelerin büyük önem taşıdığını belirtti. Göç Tarihi Müzesi'nin de geçmişe ışık tutan modern çalışmalara ev sahipliği yaptığını anlatan Özlükurt, "Göç, tarih boyunca zorunluluktan dolayı insanların yaşadığı bir olgu olmuştur. Bursa'da en çok göç alan şehirlerden birisidir. Balkanların bütün ülkelerinden göçmenlerin yaşadığı mozaik şehirdir. Bursa tarihin her döneminde Balkanlar ile ilişkisi olmuştur. Günümüzde de Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Recep Altepe, Balkanlarda önemli çalışmalara imza atıyor. Sergide emeği geçen tüm sanatçıları tebrik ediyorum." dedi.

Makedonya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicüddin Şehabi ise Makedonya ve Balkanlardan selam getirdiğini ifade etti. Makedonya Kültür Bakanlığı ve tüm sanatseverler adına sergiyi hazırlayanları tebrik eden Şehabi, "Bursa denilince akla hemen Üsküp ile benzerliği geliyor. Yeşili, güzelliği, suyuyla, güzel insanları ve tarihi eserleriyle benzerlik taşıyor. Bursa'da yoğun şekilde kültürel faaliyetlerin yapılması bizleri memnun ediyor. Bursa'yı her zaman kendimize örnek alıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Balkanlara, Makedonya'ya ve Üsküp'e olan ilgisi bizleri onurlandırıyor. Bursa'da çok sayıda göçmen var. Birinci Dünya Savaşı'nda Anadolu'ya göç eden insanların yaşadığı sıkıntılar, eziyetler kitaplarda ve sanat eserlerinde anlatılmaktadır. Göçün bizlere yaşattıklarını unutmamak adına bu tür çalışmaları devam etmeli." diye konuştu.

Küratör Şeli Benhabib ise her devrin yaşayan şehri Bursa'da, Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandırdığı Göç Tarihi Müzesi'nde "Göç Hikayeleri" sergisini açmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Sergiye eserleriyle katılan sanatçılara ve katkı sunan Göç Tarihi Müzesi yetkililerine teşekkür eden Benhabib, sanatı günlük hayata dahil etmekle birlikte aynı zamanda mekan, insan ve sanat arasında bir diyalog kurulmasını amaçladıklarını anlattı.

Konuşmaların ardından Başkanvekili Özlükurt tarafından küratör Benhabib'e, hediye takdim edildi. 27 sanatçını toplam 81 eserinden oluşan sergi, 10 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

Son Güncelleme: 03.06.2016 17:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.