03 Haziran 2016 Cuma 13:28
Göçmen Kaçakçılarına Tutuklama

İstanbul'da düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 13 kişiden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 8 kişi ise adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Afganistan, Suriye ve İran'dan gelen göçmenleri para karşılığında kaçak yollarla Avrupa'ya götürüldüğünü belirledi. Yapılan çalışmalarda göçmenlerin İstanbul'dan Çanakkale'ye, oradan da deniz yoluyla Yunan adalarına götürüldüğü tespit edildi. Göçmen kaçakçılarına yönelik önceki gün yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Aralarında Afganistan uyruklu bir kişinin de bulunduğu 13 şüpheli, sabah erken saatlerde Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen şüpheliler, savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarıldı.Şüphelilerden 5'i tutuklanırken 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Son Güncelleme: 03.06.2016 13:28
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.