09 Haziran 2016 Perşembe 13:53
Hak-iş Başkanı Arslan: Kazanılmış Haklar Korunmalı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarıyla birlikte basın mensuplarına iftar verdi. Kıdem tazminatıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Arslan, "Kıdem tazminatı konusunda getirilecek düzenlemelerin mevcut kazanılmış hakların korunmasından yanayız" dedi.

Green Park Hotel'de gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya gelen Mahmut Arslan, taşeron işçiler konusundaki yeni gelişmeyi paylaştı. 65. Hükümet programında taşeron işçiler ile ilgili bir düzenlemenin bulunmadığını kaydeden Arslan, "Bugün sayın bakanla da konuştuk. Bu konuyla ilgili en son özellikle ekonomik koordinasyon kurulunda da bu konunun konuşulmadığını ancak sayın başbakanın maliye bakanına yeni bir çalışma başlatılması gerektiğini öğrendik. Dolayısıyla taşeronla ilgili bugüne kadarki konuşulanların bence artık çok fazla bir anlamı yok" dedi.

"OLUP BİTENE SEYİRCİ KALMIYORUZ"

Hak-İş ailesi olarak olup bitenlere seyirci kalmadıklarının altını çizen Arslan, "Hem çalışma hayatının sorunlarının çözümü hem de çalışma hayatında önümüze gelecek olan yeni sorunlarla baş etme konusunda birlik ve beraberlik içerisinde çabamızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Başkan Arslan, kıdem tazminatı konusunda getirilecek düzenlemelerin mevcut kazanılmış hakların korunmasından yana olduklarını belirtti. Arslan, mevcut haklara yeni ilave haklar yapılarak, kıdem tazminatında var olan sorunların çözümünü sağlayacak yeni güçlendirilmiş bir kıdem tazminatı düzenlemesini Hak-İş'in talebi olduğunu ifade etti.

Arslan sözlerine şöyle devam etti:

"Getirilecek olan düzenlemeler bu çerçevede bizim Hak-İş'in taleplerini karşılayacak doğrultuda olursa biz elimizden gelen katkı ve desteği her zaman olduğu gibi vermeye devam edeceğiz. Türk-İş ile belli bir noktada uzlaştık. DİSK'i de davet ederek üçlü bir ortak tepki koymaya çalıştık ama maalesef DİSK yasanın bütününe karşı olduğu için Türk-İş'le bizim belli alanlardaki uzlaşmamızı üçlü bir yapıya dönüştüremedik."

Son Güncelleme: 09.06.2016 13:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.