04 Haziran 2016 Cumartesi 11:08
Hakkari Dağlıca'da 'Mağara' Operasyonu

Şehirlerde art arda büyük darbe yiyen terör örgütü PKK'ya kırsalda da darbe üstüne darbe indiriliyor. Hakkâri'nin Dağlıca bölgesinde sürdürülen arazi aramalarında teröristlerin üs olarak kullandığı iki mağara ortaya çıkarıldı. Mağaralarda, silahlar, patlayıcı maddeler ve çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde operasyon yapan askeri birlikler, terör örgütü PKK'nın üs olarak kullandığı iki mağarayı ortaya çıkardı. Mağaralarda yapılan incelemede, şu malzemeler ele geçirildi:

"Bir Kaleşnikof piyade tüfeği, bir roketatar, 19 el bombası, üç roketatar mühimmatı, beş roketatar sevk fişeği, üç sandık 12.7 mm fişek, 1.382 Biksi makineli tüfek fişeği, 3.614 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 35 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir roketatar optik nişangahı, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği dürbünü, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 62 elektrikli fünye, 200 metre ateşleme kablosu, üç adet hazır tol cihazı, iki adet telsizsiz tol kutusu, çok sayıda devre malzemesi ve direnç, iki havya, bir adet yıpranmış ve yırtılmış kroki, bir adet el yapımı patlayıcı malzeme listesi ve kullanımını anlatan malzeme, 50 kg. Amonyum Nitrat."

Mağalarda yapılan incelemeler sırasında ayrıca, "50 çuval un, 10 çuval toz şeker, 200 kg peynir, 200 kg zeytin, 260 litre ayçiçek yağı, bir çuval beyaz peynir, bir çuval yeşil sabun, bol miktarda traş malzemesi, diş fırçası, diş macunu, iki adet 12 KW jeneratör, iki akü, üç hilti, bir kaynak makinası, 700 lt benzin, iki büyük tüp, üç orta boy tüp, beş radyo, beş gaz maskesi, bir elektrikli fırın, bir saç ocak, 10 adet 20/50 motor yağı" bulundu.

Son Güncelleme: 04.06.2016 11:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.