04 Haziran 2016 Cumartesi 15:38
Haksen'den Almanya'ya Fırınlı Protesto

Almanya Federal Meclisi'nin Ermeni iddialarıyla ilgili tasarıyı kabul etmesine yönelik protestolar devam ediyor. Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) üyeleri Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği önünde fırınlı protesto gösterisi yaptı.

HAKSEN üyeleri, Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği önünde bir araya geldi. Büyükelçilik önüne üzerinde Almanca ve Türkçe "Bu utanç size yeter " ifadelerinin yer aldığı fırın bırakan sendika üyeleri "iftiracı Almanya" sloganları attı. Gruptakiler, "Sözde soykırım yalanı bir paçavradır" yazılı dövizler taşıdılar.

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, Alman Parlamentosunun aldığı kararı şiddetle kınadıklarını belirtti. Çivi "Bu yasa bir kez daha göstermiştir ki Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Biz şerefli tarihimiz ile şerefli mazimiz ile gurur duyuyoruz. Bu utanç sizin olsun" dedi.

Sözde soykırımı tanıyan yasayı yok hükmünde saydıklarını vurgulayan Çivi, "Almanya Parlamentosunun aldığı bu kararı protesto etmek, ecdadımıza, milletimize iftira atan bu karara karşı, kendi tarihlerinde yüzbinlerce insanı katleden bu anlayışı protesto etmek için yanımızda getirdiğimiz bu fırını kendi tarihlerini hatırlatmak için elçiliğin önüne bırakıyoruz" dedi.

HAKSEN Üyeleri, basın açıklamasının Almanca metnini de elçilik önünde bulunan ağaca astı.

Son Güncelleme: 04.06.2016 15:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.