17 Haziran 2016 Cuma 12:28
Haraç İsteme Anı Kamerada

İstanbul'da kendilerine "Yedi Bela Kardeşler " ismini veren suç çetesinin, haraç isteme anında güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, haraç vermek istemeyen işyeri sahibi çete üyeleri tarafından kurşun yağmuruna tutuluyor. Yaklaşık 2 milyon lira haraç toplayan 7 çete üyesi yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılında tutuklanarak cezaevine konulan Kemal ve Gökhan Çakar'ın gönderdikleri talimatla çete üyelerini yönettiği ve haraç alındığını tespit etti. Çete üyelerinin inşaat firması kurdukları ve bu firmanın adı altından tefecilik yaptığını belirledi. Çalışma başlatan ekipler, haraç toplayan çete üyelerinin bulunduğu Gaziosmanpaşa, Avcılar ve Beyoğlu ilçelerinde daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 7 çete üyesi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 3 adet tabanca 142 adet mermi, 25 çek ve senet ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden değişik tarihlerde silah zoruyla yaklaşık 2 milyon lira ve 6 bin Euro haraç aldıkları belirlendi.

HARAÇ İSTEME ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Zanlıların, C.Y. isimli şahsın işyerinde haraç istedikleri sırada güvenlik kamerası tarafından görüntülendikleri ortaya çıktı. İşyeri sahibiyle tartışan çete üyelerinin çıkan ardabenin ardından silahlarıyla kurşun yağdırmaları güvenlik kamerasına yansıdı.

Yakalan çete üyelerinin 12 ayrı eylem gerçekleştirdikleri belirlendi. Zanlılar hakkında, silahlı örgüt kurmak ve yönetmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, yağma, tehdit, tefecilik, silah ticareti yapmak ve kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından işlem yapıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 şüpheli sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi

Son Güncelleme: 17.06.2016 12:28
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.