13 Haziran 2016 Pazartesi 09:53
Havada Hareketli Dakikalar

Türk Hava Yolları'nın (THY) Kuala Lumpur-İstanbul seferini yapan uçağında hamile bir yolcunun kanaması olunca havada hareketli dakikalar yaşandı. Hava Trafik Merkezi ile bağlantıya geçen pilot, aynı zamanda doktor olan hamile yolcu için iniş önceliği istedi.

Malezya'nın Kuala Lumpur Havalimanı'ndan havalanan TK61 sefer sayılı THY'nin Airbus 330 tipi uçağı, İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaştığı sırada hamile bir yolcu rahatsızlandı.

Kabin ekibi, doktor olduğu öğrenilen yolcuyla ilgili durumu hemen kokpit ekibine bildirdi. Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile bağlantıya geçen pilot, hasta yolcuyla ilgili kontrolöre bilgi verdi ve iniş önceliği istedi

Yolcunun hamileliği ile ilgili sıkıntısı ve kanaması olduğunu söyleyen pilot ,"Şu an kanaması var ama hastanın kendisi zaten doktormuş kendisi çok öyle acil olarak bir ambulans istemedi." dedi.

Bunun üzerine kontrolör uçağa iniş önceliği verdi ve iniş sırasına aldı. THY uçağı saat 03.57'de Atatürk Havalimanı'na indikten sonra hamileliğinden dolayı kanaması olan yolcu sağlık kontrolünden geçtikten sonra havalimanından ayrıldı.Yolcunun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

PİLOT: HASTANIN KENDİSİ DOKTORMUŞ

Havada yaşanan hareketli dakikalar sırasında pilot ile kule arasındaki konuşma kayıtlara işte böyle yansıdı:

Pilot:Hasta bir yolcumuz var.Bu sebeple inişte öncelik rica ediyoruz.İstanbul yaklaşmayla temas kurup koordine edebilir misiniz?

Kontrolör:Tabii efendim.Hasta yolcunun cinsiyeti ve durumu hakkında bilgi alabilir miyiz?

Pilot:Bayan yolcumuz hamileliği ile ilgili sıkıntısı var.Kanaması var.Bu yüzden öncelik istedik.

Kontrolör:Anladım yaşı hakkında bilginiz var mıdır?

Pilot:Yaşı hakkında şu an bilgim yok onunla ilgili hemen öğrenebilirim Kontrolör:Anlaşıldı şirketinizden mi ambulans talep edersiniz DHMİ'den mi?

Pilot:Ambulans talep etmedik.212(park yeri) numaralı kapıya yanaşacağız.Direkt olarak doktor zaten karşılayacak. Şu an kanaması var ama hastanın kendisi zaten doktormuş kendisi çok öyle acil olarak bir ambulans istemedi

Kontrolör:Anlaşıldı efendim

Son Güncelleme: 13.06.2016 09:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.