10 Haziran 2016 Cuma 17:53
Hazırladığı Bomba Elinde Patladı

İstanbul Pendik'te yol kenarında bomba hazırlayan bir kişi, bombanın patlaması sonucu yaralandı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin bölücü terör örgütü PKK ile bağlantı oldukları tespit edildi.

Pendik'te, bir patlama sesi duyan vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Belirtilen adrese giden polis ekipleri, yol kenarına bırakılan çanta içerisinde çakmak gazı, çivi ve metal bilyeleri buldu.

Olayla ilgili araştırmayı genişleten ekipler, tüp patlaması sonucu elinden yaralandığını söyleyen bir kişinin tedavi için hastaneye başvurduğunu belirledi. Elinde yara bulunan Zafer İ. ile birlikte Nurullah A. ve Zozan İ. gözaltına alınarak sorgulandı. Yapılan incelemede Zafer İ'nin yol ortasında el yapımı patlayıcıyı hazırladığı sırada bombanın patladığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramada Sema Ç. ve devletin bütünlüğüne karşı suç işlemek suçundan aranan Mahsun İ. gözaltına alındı.

Hastanede tedavisi tamamlanan Zafer İ. yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülürken diğer şüpheliler Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Şüphelilerin bölücü terör örgütü PKK ile bağlantıları olduğu tespit edilirken, hazırlanan patlayıcının nerede kullanılacağını belirlemek için başlatılan çalışma sürüyor.

Son Güncelleme: 10.06.2016 17:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.