10 Haziran 2016 Cuma 11:48
Hırka-i Şerif Gözyaşlarıyla Ziyarete Açıldı

Fatih Hırka-i Şerif Camii'nde bulunan Peygamber Efendimizin (s.a.v) Veysel Karani Hazretleri'ne hediye ettiği Hırka-i Şerif, Ramazan'ın ilk cumasında ziyarete açıldı. Ziyarete gelen bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Hırka-i Şerif'in ziyarete açılışı sebebiyle Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii bahçesinde tören düzenlendi. Törene; İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın dua okumasının ardından Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Hırka-i Şerif-i ziyaret eden bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Veysel Karani Hazretleri'nin 58. kuşak torunu Gülay Köprülü, "'Burada olmak çok büyük bir mutluluk, bana çok huzur veriyor. Bu görevi yerine getirdiğim için çok mutluyum.'" dedi.

Duygularını dile getiren Fahriye Dede, "'Çok duygulanıyorum. Devletimize, milletimize hayırlı olsun. Savaş dursun artık. Bu kan dursun.'" diye konuştu.

Bir başka vatandaş da, "'Malum dünyada bir tek örneği olan Efendimiz'in (s.a.v) hırkasını ziyarete geldik. Hizmeti geçenlerden Allah razı olsun. Allah tekrar buluşmayı nasip etti. Çok şükür ediyoruz. Cümlemizden Allah razı olsun.'" şeklinde konuştu.

Ziyarete gelen Rahmi Duran ise şu ifadeleri kullandı: "'Efendimiz (a.s.m) mübarek emanetini burada görmek bize nasip oldu. Ondan bir şema almaya gayret ediyoruz. Onun şefaatine nail olmak için buraya geldik.''

Hırka-i Şerif, hafta içi saat 10.00 ile 18:00, hafta sonu ise 09.00 ile 18.00 arasında ziyarete açık olacak.

Hırka-i Şerif Gözyaşlarıyla Ziyarete Açıldı

Hırka-i Şerif Gözyaşlarıyla Ziyarete Açıldı

Hırka-i Şerif Gözyaşlarıyla Ziyarete Açıldı

Hırka-i Şerif Gözyaşlarıyla Ziyarete Açıldı

Son Güncelleme: 10.06.2016 11:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.