10 Haziran 2016 Cuma 10:08
İmam Hatip Ortaokulu'nda Medya Merkezi

Ümraniye'deki Fatih İmam Hatip Ortaokulu sunduğu imkanlarla, adeta geleceğin iletişimcilerini yetiştiriyor. Okul içinde kurulan Fatih TV, Düş FM, Mekteb-i Fatihan gazetesi ve aylık okul dergisiyle öğrencilere medya sektörünü sevdiren okul, bu yönüyle diğer okullarda da merak uyandırmış.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Ak Parti Hükümeti tarafından getirilen 4+4+4 eğitim sistemi sonrası İmam Hatip liselerinin ortaokul kısmı 2012'de faaliyete geçmişti.

Eğitimde getirilen bu yeniliğin ardından Ümraniye'de açılan Fatih İmam Hatip Ortaokulu, 4 yıldır eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Bu yıl 300 öğrencinin mezun olduğu okul, kayıt dönemlerinde yoğun talep alıyor.

Öğrencilerin imam hatip okullarına sadece imam olmak için gelmediklerine dikkat çeken Fatih İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İsmail Yıldırım, "Eskiden İmam Hatip'ten Türkiye Şampiyonları çıkardı. Çok yakın zamanda bu şampiyonları yeniden göreceğiz." dedi.

ÖĞRENCİLER OKULDA YAYIN YAPIYOR

Öğrencilere sundukları imkanlarla basın yayın sektörüne eleman yetiştirdiklerini söyleyen İsmail Yıldırım, "Fatih TV adında kapalı devre yayın yapan kendi televizyonumuzu kurduk. Bunu aktif bir şekilde kullanıyoruz. Düş FM, adında kendi radyomuz var. Öğrencilerimiz buradan okul içinde yayın yapıyorlar. Gazetemiz, Mekteb-i Fatihan ve aylık dergimiz düzenli olarak çıkıyor. Birçok okuldan "Bunu nasıl yaptınız?" diye bizi ziyaret ettiler. Başlarında bir koordinatör hocamız var. Yayın ekibi tamamen öğrencilerden oluşuyor. Çocukları çekirdekten televizyoncu yayıncı yapmak için çalışmalarımız var." dedi.

İmam Hatipli öğrencilerin 28 Şubat sürecinde yaşadığı sıkıntıları da hatırlatan Yıldırım, "İmam hatipli öğrenciler, farklı sektörlerden uzak kalmıştı. Biz artık imam hatipli televizyoncular, sanatçılar, mühendisler, doktorlar imam hatipli olsun diyoruz. Bu alanda her anlamda nitelikli bir öğrenci kitlesi yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrenciler danışman öğretmenleriyle beraber röportaj yapılacak kişilere konulara karar verip, randevularını kendileri alıp röportajlarını gerçekleştiriyorlar." ifadelerini kullandı.

"YALNIZCA İMAM OLMAK İÇİN GELMİYORLAR"

İmam Hatip Okulları'ndan mezun olan öğrencilerin sadece imam olacağı yönünde yanlış bir düşünce olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bizim öğrencilerimiz buraya sadece imam olmak için gelmiyor. Çocuklarla zaman zaman konuşuyoruz. Ben İmam Hatipli doktor, uzay mühendisi, futbolcu, sanatçı, şarkıcı olacağım diyen pek çok öğrencimiz var. Yani çocukların yelpazesi ve düşünceleri çok farklı. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyorlar. Katsayı engelinin kalkması, buraya olan talebi arttırdı. İmam Hatip'ten eskiden hep Türkiye Şampiyonları çıkardı. Çok yakın bir zamanda bütün şampiyonları yeniden göreceğiz." diye konuştu.

İLKLER FATİH İMAM HATİP'DE YAŞANDI

Fatih İmam Hatip Ortaokulu olarak İmam Hatip Okulları arasında Türkiye genelinde ilkleri yaşattıklarını vurgulayan Yıldırım, okulun faaliyetlerini şu sözlerle anlattı: "Türkiye'nin ilk "Değerler Eğitimi" sınıfı okulumuzda açıldı. Burada dini dersler, uygulamalı şekilde çocukları sıkmadan anlatılıyor. Oyun oynayarak dini bilgileri öğreniyorlar. Bu durum çocukların başarısını ciddi manada arttırdı. Dini derslere karşı bir cazibe oluşturdu. Çocuklar severek o sınıfı kullanıyorlar. Okulumuzda geniş spor tesisleri var. Başta Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can'a teşekkür ediyorum. Yaklaşık 10 tane basket, tenis, voleybol, tesislerinin bulunduğu spor tesisi bizim okulun kullanımına sunuldu. Çocuklarımız orayı aktif bir şekilde kullanıyorlar."

Son Güncelleme: 10.06.2016 10:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.