11 Haziran 2016 Cumartesi 13:58
İranlı Sahte Pasaport Çetesi Çökertildi

Yurt dışından yapılan bir ihbarı değerlendiren İstanbul polisi, Bakırköy'de İran uyruklu 2 kişiyi sahte pasaportlarla birlikte yakaladı. Liderinin İngiltere'de tutuklu bulunduğu çetenin, İranlılara 10 ile 25 bin Euro karşılığında sahte pasaport düzenledikleri belirtildi.

12 Mayıs'ta yurt dışından yapılan bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İran uyruklu A.R ve A.N isimli şüphelileri Bakırköy'de gözaltına aldı. Şahısların kaldıkları yerde yapılan aramalarda; 102 adet değişik ülkeler ait sahte pasaport, 63 adet değişik ülke vatandaşlarına ait ehliyet, kimlik belgesi ve öğrenci kimlik kartları, bazı havayollarına ait 200 adet boş uçak biniş kartı, 29 adet silikon mühür, 11 adet numaratör, 5 adet farklı ülkelere ait vize yaprağı, sahte pasaport yapımında kullanılan mor ışık, kart basım makinesi, renkli yazıcı ve tarayıcı, bol miktarda sahte mühür, kaşe ve pasaport yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Bu arada şüphelilerin Türkiye'ye Van'dan kaçak giriş yaptıkları, 4 aydır da İstanbul'da kaldıkları öğrenildi. Ele geçirilen malzemelerin Interpol kayıtlarında çalıntı olarak gözüktüğü , sahte pasaportlarla Türkiye'deki İran vatandaşlarını İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerine kaçırdıkları ifade edildi. Gidilecek ülkeye göre 10 bin ile 25 bin Euro karşılığında sahte pasaport düzenledikleri, çete lideri E.A'nın aynı suçtan İngiltere'de tutuklu bulunduğu, gözaltındaki A.R'nin 2014 yılında başka bir kimlikle polis kaydının bulunduğu kaydedildi.

Son Güncelleme: 11.06.2016 13:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.