16 Nisan 2019 Salı 13:53
İstanbul'da Oy Sayımlarında Son Durum

İstanbul Maltepe'de dün 22.30'da ara verilen oy sayımına bu sabah yeniden başlandı. Saat 13.00 itibarıyla 94 sandık kaldı. Sandık kurulu sayısının da 2'den 6'ya çıkarılmasına karar verildi. Sayıma öğleden sonra 6 kurulla devam edilecek.

İstanbul Maltepe'de dün akşam saatlerinde ara verilen oy sayımı devam ediyor. 

YSK, dün Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırmıştı.

Bu kararın ardından 1089 sandıkta başlayan oy sayımına dün saat 22.30'da ara verildi.

Sayıma saat 09.30'da yeniden başlandı. Saat 13.00 itibarıyla sandıkların 995'i sayıldı. 94 sandıktaki sayım ise devam ediyor.

Kendisine verilen yetki üzerine Maltepe İlçe Seçim Kurulu, sayım yapan kurul sayısının 2'den 6'ya çıkarılmasına karar verdi. Öğle arasının ardından sayıma 6 kurulla devam edilecek.

NE KADAR SÜRECEK?

Öğleden sonra 6 kurulla devam edilecek sayımın geç saatlere kadar da olsa bugün tamamlanması bekleniyor. 

CHP İTİRAZ ETMİŞTİ

CHP, İstanbul Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm sayımların iptali yönündeki kararına itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren YSK, Maltepe'de 400 sandığın yeniden sayılma kararını durdurmuştu.

YSK'DAN KARAR 

YSK, ilçe seçim kurulunca sayımın hızlı bir şekilde bitirilmesi gerektiği yönünde bir karar almıştı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.