21 Haziran 2016 Salı 14:48
İstanbul Polisine 'Rambo'eğitimi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, polislerin silah kullanma becerilerini artırmak için düğmeye bastı. Başlatılan programla 8 bin 400 polis, eğitimden geçiriliyor. Polisler, yakın çatışma, gaz bombası altında müdahale,uzun namlulu silahlarla atış gibi konularda eğitim alıyor. Filmleri aratmayan sahnelerin yaşandığı eğitim çalışmalarında, şimdiye kadar bin 405 polise eğitim verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bünyesindeki personelin karşılaşabileceği olaylarda müdahalelerini geliştirmek için eğitim vermeye başladı. Eğitim, polisin silah kullanmak zorunda kaldığı olaylarda suçluları en az zarar vermek suretiyle etkisiz hale getirmesi, ani gelişen olaylar karşısında refleks ve silah kullanma becerilerini arttırması ve bunu davranış haline getirmelerini sağlamak amacıyla yapıldı.

Eğitime katılan bin 405 polis, 3 konu hakkında 17 ayrı eğitim alırken tabanca ve uzun namlulu silahlar hakkında da eğitim aldı.

Uzmanlar tarafından verilen eğitimlerde polislere, acil müdahale, şüpheli kişi ve araç durdurma ve arama ve güvenli müdahale eğitimi verildi. Kursiyer polisler, tekli-çoklu atışlar, operasyonel atış teknikleri ve gece atışları konusunda uygulamalı olarak eğitimden geçirildi.

Polislere eğitim sırasında, sokak geçişleri, hareketli hedefe atış, tek elle atış ve sokak çatışmalarında ne yapmaları gerektiği gösterildi. Bina içi arama, şahıs ve araç arama teknikleri eğitim alan polislere, ateş altında araçla ilerleme, şüpheli paketlere karşı güvenlik tedbirleri ve el yapımı patlayıcılara karşı harekât tarzı da uygulamalı olarak gösterildi.

Silah sesleri altında gerçekleşen eğitimlerde polislere, pusudan kurtulma, yakalama ve gözaltına alma usul ve esasları, nezarethanelerde dikkat edilmesi gereken hususular, resmi belgede sahtecilik, adli soruşturma teknikleri ve esasları, ani gelişen olaylara karşı harekât tarzı, terörizme karşı önemli tesislerin korunması gibi eğitimler verildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, eğitimleri yerinde izleyerek, eğitim hakkında bilgi aldı. İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan, eğitmen ve kursiyerlere göstermiş oldukları gayret ve başarılardan dolayı teşekkür etti.

Eğitimler, 450 kişilik gruplar halinde bir hafta teorik iki hafta pratik, yapıldı. Eğitim alan bin 405 polis memuru kursu başarıyla tamamladı. Yıl sonuna kadar 8 bin 400 polisin bu eğitimlere katılacağı öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan bütün personelin eğitime katılacağı bildirildi.

Son Güncelleme: 21.06.2016 14:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.