13 Haziran 2016 Pazartesi 12:48
Kaddafi'nin Hançeri İstanbul'da Yakalandı

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin sarayından yağmalanan, fildişinden yapılmış, altın, zümrüt, pırlanta, safir ve yakut taşlarla süslenmiş hançer İstanbul'da ele geçirildi. Hançeri Libya'dan satın alıp kaçak yollarla Türkiye'ye sokan A.A ve 2 adamı, hançeri 10 milyon dolara satarken suçüstü yakalandı.

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık faaliyetlerini önlenmesine yönelik yaptığı çalışmalarda Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin sarayından yağmalanan bir hançerin İstanbul'da getirilerek satılacağı bilgisine ulaştı.

Fildişinden yapılmış hançeri Libya'dan 4 milyon 500 bin dolara satın alan A.A. isimli iş adamı, hançeri kaçak yollarla Türkiye'ye soktu. Hançeri 10 milyon dolara Suudi iş adamı ve Arap şeyhlerine satmak isteyen A.A polisin teknik takibine alındı. Yapılan takipler sırasında A.A. ve iki adamı hançeri Arap müşterilere satarken yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde hançerin fil dişinden yapıldığı, üzerinde 3 buçuk milyon değerinde yakut, safir, zümrüt ve pırlantanın bulunduğu tespit edildi.

BATARYALARDAN SİKKE ÇIKTI

Yapılan bir başka operasyonda ise Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hatay'dan bazı tarihi eserlerin İstanbul'a getirileceği, buradan ise Suudi Arabistan'a gönderileceği bilgisine ulaştı. Arnavutköy'de bir kargo şirketine yapılan baskında dizüstü bilgisayarların bataryaları içerisine gizlenmiş Bizans ve Osmanlı dönemine ait 196 adet altın ve bronz sikke ele geçirildi. Eserler arkeoloji müzesine teslim edilecek.

Son Güncelleme: 13.06.2016 12:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.