04 Haziran 2016 Cumartesi 20:58
Kadınlar Haykırdı: Bu Hayat Sizin Değil, Bizim

"Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu" üyesi kadınlar, kadınların hayatlarına sahip çıkmak için Beyoğlu'nda bir araya geldi.

İstiklal Caddesi'nde Mis Sokak girişinde toplanan yaklaşık 100 kadın, "Öldüren sevgi istemiyoruz', "Boşanmak değil, cinayet engellensin', "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz', "Aile değil kadınız, kadınlar isyandayız', "Çocuk yaşta evlilik istismardır" sloganları atarak Tünel'e doğru yürüyüşe geçti. Kadınlar, yol boyunca "Boşanmak yok, doğum kontrolü ihanetmiş!" başlıklı broşürleri cadde üzerindeki kadınlara dağıttı.

Grup adına yapılan açıklamada, "Evlenmeden sosyal haklara erişim kısıtlansın, boşanma zorlaştırılsın, kürtaj olmak fiilen imkansız hale gelsin ve sonra doğum kontrol de ihanet olsun... Peki biz bu hayatın neresindeyiz? Bizi tek tip bir aileye mecbur kılan, bize çocuk doğurup büyütmekten ve yine doğurup yine büyütmekten başka çare bırakılmayan bu hayatın neresindeyiz? "İhanet" olduğu söylenen doğum kontrol yöntemlerinin Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezlerinde (AÇSAP) erişilebilir ve ücretsiz olduğu günleri hatırlıyoruz demek için... Güvenli ve ücretsiz kürtaja eriştiğimiz zamanları hatırlıyoruz demek için... "Medeni hal"imize, kiminle nasıl yaşadığımıza biz karar veririz demek için... Bugün gördüğümüz onca şiddete, öldürme tehdidine rağmen boşanmayı zorlaştırmaya çalışanlara karşı hayatlarımıza sahip çıkmak için... Beraberce yaşam biçimlerimize bu baskıya isyan ediyor, yan yana geliyoruz! Hep birlikte doğum kontrol yöntemlerimize, bedenlerimize, hayatlarımıza karşı müdahalelere ses çıkarıyoruz! İster evleniriz, ister boşanırız, ister doğururuz, ister doğurmayız demek, bu hayat sizin değil BİZİM demek için sokağa çıkıyoruz" denildi.

Son Güncelleme: 04.06.2016 20:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.